Дъщерята на Стоянка Мутафова: Стана ми страшно тежко, че виждам майка си на монета

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:18 / 31.01.2022
960
"Стана ми страшно тежко, че виждам майка си на монета – този човек, с когото само преди 2 години бяхме във всички интервюта една до друга“, каза дъщерята на покойната Стоянка Мутафова – Мария Грубешлиева-Муки, за новоизкованата монета с лика на легендарната актриса по повод 100-годишнината от рождението й на 2 февруари. 

"Стойността, с която я продават, е много висока, но дори и да не ми беше майка, аз не бих я продала. Ще я пазя като очите ми. Изкарах един живот с нея и имаме безкрайно много спомени“, заяви още щерката на "Госпожа Стихийно бедствие“ и припомни за жизнената сила на майка си. "Тя беше много над нещата и успяваше и в най-тежките моменти, защото не бихме казали, че животът и беше песен, както изглежда отстрани.“, сподели още Муки пред bTV.

70-годиншата Мария добави, че загубата на родител винаги е тежка независимо на колко години си. "Когато й казвах, мамо, ти ще направиш 100 години, тя ме гледаше и казваше – не няма. Имаше страшна интуиция... Тя ми беше и майка, и приятел, тя ми беше всичко.“, довери още наследничката на Мутафова и през сълзи добави, че ако Стоянка беше до нея щеше да и каже колко много я обича и колко й липсва.

Припомняме, че възпоменателната монета на тема "100 години от рождението на Стоянка Мутафова" от серията "Български творци", която Българската народна банка пусна в обращение, стана обект на огромен интерес. Преди броени дни стотици чакаха с часове на студа пред сградата на банката.  

Междувременно Сатирата ще отбележи 100 години от рождението на емблематичната си актриса, а в центъра на събитието ще бъде спектакъл, в който чрез холограма Мутафова ще се качи на сцената, отново. Компания ще ѝ правят млади актьори.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Не всеки, дори опитен шофьор, може да чуе тревожното дрънкане
На 52 шашка света с красота и фигура
Този факт за Мона Лиза причинява главоблъсканици вече 500 години
Бургазлии, готови ли сте за добра музика?
Hell’s Kitchen ли гледахме или Ергенът? Годежните пръстени снощи ...
Вижте кой е специалният гост на кинофестивала в Кан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).