Ето какво завещание ще остави след себе си Лили Иванова

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:16 / 20.12.2023
1755
Тази годината Лили Иванова, която догодина ще навърши 85, за пореден път разби клишетата за творческо дълголетие с изявите си, след като през годината изнесе множество концерти, включително и бутиков в Народния театър през май. Пак през 2023 г. Лили Иванова сложи точка на спекулациите кой ще наследи имотите и спестяванията й, натрупани по време на дългата й кариера.

Примата обяви създаването на фондация, в която ще се влее цялото й движимо и недвижимо имущество, фондацията все още не функционира, но нейната цел е да съхранява паметта на певицата, да организира събития, да издава книги, както и да подпомага млади музиканти. Авоарите, които ще се влеят в сметките на фондацията, й са 16 милиона лева. Това става й ясно от документацията на организацията, пише Филтър.

Лили Иванова ще завещае крупна сума на двете си племеннички, които са дъщери на по-голямата й сестра Магда. Певицата се е грижила за тях като за собствени деца, платила е образованието им и е решила всичките им битови й проблем. Човекът, който намира специално място в завещанието й, е нейният тонрежисьор Ангел Попов-Ачо, който работи с най-голямата звезда на поп музиката повече от 30 години. Той е до нея по време на всичките й концерти близо три десетилетия, включително в залите “Олимпия“ в Париж и в "Арена София“.

Ачо е неин близък приятел и сред малкото хора, пред които тя споделя разочарования и страхове, които не смее да изрече дублично. Ангел Попов е толкова възхитен от примата, че твърди, че ако Лили Иванова стане шеф чистотата в столицата, София ще е по-чиста.

На него звездата е решила да завещае сума, която мнозина твърдят, че е 1 милион лева. Той е и човекът, натоварен да следи да няма злоупотреби с творчеството й след години. През април догодина Лили Иванова става на 85 и е планирала поредно турне. Приходите от него ще се влеят отново в сметките на фондацията.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5425):
19.05.2024 Михаела и Венци спечелиха "Един за друг"
19.05.2024 Павел Симеонов: Месец май е изключително разнообразен и интересен откъм премиерни филми на големия екран
19.05.2024 Зорница Аспарухова-Зузи представя най-нашумелите сериали в момента 
19.05.2024 Гръцкият режисьор Йоргос Лантимос: Светът е по-странен от моите филми
19.05.2024 Крал Чарлз III уважи световноизвестния ни цигулар Васко Василев, двамата разговаряха в Лондон
19.05.2024 Участничка от "Игри на волята" претърпя ужасяващ инцидент, възстанови се като по чудо
Още новини от Любопитни новини:
Михаела и Венци спечелиха "Един за друг"
Антоанет Пепе и Иво Карамански се сгодиха
Павел Симеонов: Месец май е изключително разнообразен и интересен...
Зорница Аспарухова-Зузи представя най-нашумелите сериали в момент...
Гръцкият режисьор Йоргос Лантимос: Светът е по-странен от моите ф...
ТОП 5 новини в тазседмичната класация на Або


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).