Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как да се преборим с гъбичките на краката?
Автор: Екип Burgas24.bg 09:19 / 17.07.2019Коментари (0)1310
В днешно време на повечето хора им се налага да прекарват по-голямата част от деня си със затворени обувки. После посещават най-близкия фитнес или спортна зала, където използват банята. Почивните дни през горещото лято пък са повод да се отбият до най-близкия басейн. Всичкият този досег с обществени бани е предпоставка и благоприятна среда за развитието на гъбички на краката. За справянето с това предизвикателство може да ни помогне Fresh Fingers – спрей за повлияването на гъбичките на краката.

Освен посещението на обществени бани и басейни, има много други фактори за появяването на гъбичките на краката. За тях, както и за това, какво всъщност представляват и как да се справим с тях, прочетете по-долу.

Какво представляват гъбичките по краката?

Гъбичките по краката (или микоза) се причиняват от микроорганизми, които засягат най-горния слой на кожата. Предпочетената среда за тяхното развитие са влажни, непроветрявани и топли участъци. Никой не е застрахован от тяхното развитие, дори да счита, че полага нужните превантивни мерки. Смята се, че те най-често засягат хора с отслабнал имунитет, липса на кератин в кожата и склонност към обилно изпотяване. Едни от най-често срещаните условия за развитието на гъбичките са:

- Носене на обувки, запарващи краката – това създава напълно благоприятно условие за появяването на гъбички по краката. Допълнителни фактори могат да бъдат изпотяването, нередовната смяна на чорапите и липсата на ежедневна хигиена. Носенето на едни и също обувки всеки ден също е противопоказно.

- Обуването на чужди обувки – инфекциите могат да бъдат лесно пренесени от един индивид на друг, ако често ползваме чужди обувки.

- Използване на недобре хигиенизирани помещения – тук става въпрос за басейните, баните във фитнеса и ходенето боси по плажа. Ние не можем да контролираме нивото на хигиена, нито хората, които посещават тези места. Това създава предразположение за гъбични инфекции по краката.

Как се лекуват гъбичките по краката?

На първо място, справянето с гъбичките по краката изисква мерки от общ характер. Такива могат да бъдат:

- Ежедневна хигиена;

- Смяна на обувките с “дишащи" такива;

- Редовна смяна и изпиране на чорапите;

- Смяна на спално бельо и чисти кърпи и хавлии;

- Почистване и дезинфекция на банята;

- Носене на чехли или джапанки на обществени басейни и бани;

Разбира се, при по-продължителна инфекция е препоръчителна консултацията с лекар. Пазарът предлага много медикаменти и противогъбични лекарства в аптеките, като за доста от тях не е нужна рецепта.

Такова средство за повлияване на гъбичките на краката е спреят против гъбички Фреш Фингърс.

Какво е спреят за справяне с гъбичките по краката фреш фингърс?

Fresh Fingers е продукт, който цели да помогне с контрола върху гъбичките на краката. Той се предлага под формата на спрей. Цели да повлияе по положителен начин премахването на неприятните дерматологични последствия от гъбичките, като инфекции, сърбеж и лющене на кожата. Съставките на средството за дезинфекция и хидратиране на микотичната кожа включват редица природни екстракти. Тяхното предназначение е да спомогнат за повлияването на гъбичките на краката.

Основните сред тях са:

- Клотримазол – спомага за потискането на растежа на дрождите и гъбичките. Подпомага за облекчаването на сърбежа и унищожаването на вече съществуващите гъбични клетки.

- Екстракт от пчелен мед – потиска неприятната миризма и активността на бактериите.

- Витамини B и C – влияят благоприятно на хидратацията и омекотяването на кожата.

- Лимонѐн – придава охлаждащ ефект и приятен аромат на краката.

Препоръчва се спреят да бъде използван след почистване на краката с антибактериален сапун. Следва внимателното и нежно изсушаване с мека кърпа, така че да не дразни инфектираните участъци. След впръскване, с бавни и кръгови движения разнесете по продължението на ходилата.

Био-козметичното изделие за дезинфекция и овлажняване на кожата на краката Fresh Fingers се поръчва през официалния му уебсайт. Клиентите оставят име и актуален телефонен номер за връзка с дистрибутор. Методът за плащане е наложен платеж. Производителят извършва редовни промоционални кампании, даващи възможност продуктът да бъде закупен с отстъпка от автентичната цена. Той не е наличен за продажба в аптеките или порталите за продажба, като Amazon, eBay или eMag.

Мненията и отзивите за спрея за омекотяване на кожата на краката Фреш Фингърс по онлайн форуми, като «БГ Мама», са положителни. Няма информация неговото редовно прилагане да води до възникването на неприятни противопоказания или странични ефекти. С цел намаляване на шансовете за възникването на такива е препоръчително спазването на инструкциите за употреба, налични в опаковката.

Въздействието върху тялото може да варира при различните потребители.

Да бъдем естествени!

Важно е да водим здравословен и естествен начин на живот. Нека да не прекаляваме с носенето на едни и същи обувки и винаги да ги сменяме. Така ще изглеждаме по-различно и ще се чувстваме по-добре. Освен това елиминираме вероятността от попадането и загнездването на микотични организми там. Ключово е и да отделяме време за себе си и да полагаме нужната грижа за тялото си. Това ще повлияе добре на външният ни вид и на настроението ни, добавяйки още малко радост в нашето всекидневие.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Изграждането на АМ "Тракия"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: