Кийра Найтли - актрисата, която успя да спечели света с неповторимата си хубост и съвършена игра

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:26 / 26.03.2024
1317
Тя е красива, талантлива, нежна, чувствителна, принципна, тя е днешната ни звездна рожденичка – Кийра Найтли! Актрисата, която успя да спечели света с неповторимата си хубост и съвършена игра, е родена на 26-и март, 1985 г. в Тедингтън, Англия. Бъдещата звезда израства в артистично семейство, родителите ѝ са актьори в театъра. Кийра има и по-голям брат на име Калеб. Днес предстои да ви споделим някои интересни факт от живота ѝ, които може би не знаете.

Кийра Найтли е само на 6, когато е диагностицирана с дислексия. И въпреки че едва се научила да чете и е срещнала куп трудности, тя е успяла да се пребори със заболяването с помощта на родителите си до 11-ата си годишнина.

Красавицата с докосващи кафяви очи сякаш е целуната от Бог, а пътят ѝ към върха изглежда гладък и неспирен. Кийра получава роли още от малка, а големия си пробив прави в ученическите си години. Първата ѝ сериозна роля е в култовата поредица "Междузвездни войни – Невидима заплаха“. Получава я заради поразителната си прилика с Натали Портман. Тогава Кийра е само на 14, а през следващите години я очакват все по-големи успехи. Бъдещето ѝ изглежда безоблачно, а колкото повече време минава, толкова по-успешна и красива става Кийра. На пръв поглед това е мечтата на всяка прохождаща актриса, но крехкото момиче трудно приема славата и всички негативи около нея.

Кийра Найтли е само на 22, когато получава първия си голям психически срив. По това време тя вече има над 20 филма зад гърба си, сред които "Карибски пирати“, "Изкупление“, "Наистина любов“ и "Крал Артур“ и е световна знаменитост.

Повратен момент от живота ѝ са наградите БАФТА. Самата тя признава, че три месеца не е напускала дома си, след като е разбрала, че ще бъде удостоена с отличието. Тогава Кийра е на върха на славата, но е разкъсана от вътрешни съмнения и от критиките на недоброжелатели, които твърдят, че тя не заслужава успеха си. Тя признава, че не е имало шанс да излезе на червения килим, без да получи паник атака и затова се подложила на хипнотерапия.

С времето Кийра Найтли успява да се отърси от психическия срив и посреща следващото важно изпитание в живота си – да стане майка. След като се преборва с тревожните си състояния, тя се снима в редица успешни продукции – "Анна Каренина“, "Игра на кодове“ и "Започни отново“. Актрисата ражда дъщеря си през 2015 г., две години след като сключва брак с музиканта Джеймс Райтън, и не крие трудностите, които съпровождат естественото раждане. Дори си позволява да разкритикува Кейт Мидълтън, която дава живот на второто си дете по същото време. Кийра е разочарована от факта, че херцогинята на Кеймбридж излиза пред медиите, гримирана и на токчета само няколко часа, след като е била на ръба между живота и смъртта в родилната зала.

Днес Кийра навършва 39 години и споделя, че се чувства по-добре от всякога. Вече е уверена в себе си и се радва на спокойствието, тъй като папараците са все по-рядко по петите ѝ. Посветила се е на отглеждането на момиченцето си и на кино изкуството. Преди няколко години актрисата сподели, че твърдо е решила да зачеркне голите сцени от живота си, не защото не харесва тялото си, а защото не намира, че е уместно да се съблече пред камерата, след като вече е майка.

И въпреки всички трудности по пътя, днес 36-годишната Кийра може да се похвали с десетки успешни филми, култови роли, хубаво семейство, обожанието на целия свят и с две номинации за "Оскар“, пише Woman.bg.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5326):
14.05.2024 Напусна ни един голям музикант, носител на "Грами"
14.05.2024 Евгени Минчев не покани Тодор Славков на събитие в памет на Иван Славков
14.05.2024 Партньорът на Ивет Горанова имал вземане-даване с Мика Стоичкова
14.05.2024 Антония Петрова се потопи в кратер на вулкан
14.05.2024 Азис отмаря на екзотично място
14.05.2024 Цеца на върха на щастието за трети път
Още новини от Любопитни новини:
Звезда е в социалните мрежи, но не с пластичните си интервенции, ...
Танцуващо мече побърка интернет
Макрон препоръча нашето море като една от своите топ дестинации
Мумио помага за много проблеми
На 50 години Росица Пейчева стана майка за трети път
В кухнята на България се търсят връзките с нашите съседи. Салатат...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).