Легендарна българска актриса: Въпреки надбавката от 50 лева, пенсионерите пак се ограничаваме

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
13:19 / 19.11.2020
1405
Неудовлетворена от пенсията си е легендарната актриса Гинка Станчева. Кинозвездата признава, че дори добавката от 50 лева, която пенсионерите ще получават до март месец догодина, не ѝ е достатъчна, за да живее нормално. "С надбавката даже лекарствата си не мога да покрия“, жалва се 88-годишната Станчева, която страда от дълъг списък старчески заболявания.

Тя е изключително стриктна по отношение на мерките, които се прилагат срещу заразата от Ковид-19, и признава, че се информира за препоръките на лекарите и гледа да спазва всичко, което е възможно. От телевизията чула, че е добре да се вземат определена група витамини за подсилване на имунитета и превенция срещу коронавируса, но когато отишла в аптеката, за да се снабди с тях, видяла, че цените им не са по джоба на всеки пенсионер.

"Вземам витамини за сила, от по-евтините, защото ние, възрастните хора, имаме ограничени финансови възможности и не можем да си купуваме всичко, което пожелаем. Съобразяваме се с джоба и финансите си. Ниски са пенсиите на старите хора у нас, едва стигат за храната и лекарствата ни. От никаква храна не се ограничавам, само че не ям много. Като пиленце съм, големи количества въобще не мога да поглъщам. Така съм свикнала още от детството си“, споделя актрисата от "Любимец 13“.

Най-сериозната болежка на киноиконата в последното десетилетие е остеопорозата, с която се бори и която ѝ причинявала ежедневни болки. "Контролирам кръвното си, ту високо е, ту ниско, внимавам с какво се храня. Обаждат се костите, ставите, но го приемам като за нормално на моите години. Благодарна съм за всеки един ден повече на този свят“, споделя Гинка Станчева.

Тя не се притеснява, че има жена, която идва да ѝ помага в нейния дом. Взели я по настояване на нейната дъщеря, въпреки че в началото актрисата се държала горделиво и отказвала чужда помощ. Впоследствие обаче двете се сприятелили и сега обичала да си приказва с нея, защото не можела да излиза толкова често на разходка с приятелки из квартала, предвид усложнената ситуация заради коронавируса, пише още "Ретро".

Виж коментарите (7)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Любопитни новини:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в България за...
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Карбовски с интересна среща
Божана шокира с изказване: Изпих парите от наградата в "Мастършеф...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на музикалната сцена с докуме...
Ивет Лалова показа бебето


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).