Милена Казакова прави лична изповед с изложбата си "Резерват" в галерия "Георги Баев"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:15 / 30.11.2021
944
Топлина, дълбочина на цветовете и лични открития в изложбата "Резерват" на Милена Казакова

Първата самостоятелна изложба за всеки автор е нещо сакрално, което се подготвя с вълнение и големи дози внимание и любов. На 3 декември, в бургаската галерия "Георги Баев", художничката Милена Казакова ще открехне вратите на личния си свят и ще представи своите търсения и вълнения от последната година. Името "Резерват" разкрива темата и подсказва, че с тази изложба публиката ще се наслади на 20 пейзажни платна, в които основен мотив е темата за нещо дълбоко съкровено, това което пазим и носим у себе си. Резерватът е защитено пространство. Той е въображаем мост между хората и природата. Това е състояние на духа, при което човек се намира в най-естественото и извисено състояния на своята същност.

Експозицията ще бъде представена с вернисаж от 16 до 20.00 часа. Куратор е Пенка Илиева – Чория.

"За мен е чест, че ще подредя дебютната си самостоятелна изложба в галерия "Георги Баев". Името на този голям автор задължава с отговорност . Силно се надявам картините ми да създадат позитивни емоции на публиката. Вдъхновявала съм се от водата, като символ на чувствата. Има дълбочина на цветовете и композициите."- споделя Милена Казакова и добавя, че всичко, което ни се случва в заобикалящия свят дава отражение на вътрешните багри в нас.

За Автора: Милена Казакова завършва художествената гимназия "Акад. Дечко Узунов" в гр. Казанлък със специалност Живопис и специалност Стенопис във Факултет по изобразително изкуство към ВТУ " Св. Св. Кирил и Методий". Изучава магистърска програма "Арт терапия" в Национална Художествена Академия Филиал - Бургас. Член е на Дружеството на Бургаските художници.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите"
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Надежда от "Ергенът" с доста провокативни снимки
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в България за...
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).