ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Много хора слагат тази храна в хладилника, оказа се грешно | ||||||
| ||||||
Защо? Заради рекристализацията на нишестето. Може да звучи сложно, но този термин означава нещо относително просто. Пшеничното брашно - основната съставка на хляба, съдържа нишесте. В естествената си форма нишестето има кристална структура, което означава, че молекулите му са подредени в определена геометрична структура. След като се смеси с вода, за да стане на тесто и се изпече във фурната на висока температура, кристалната структура на нишестето се разпада - нишестето абсорбира вода и става аморфно. След като хлябът ни е изпечен и изстине, нишестето постепенно се връща в първоначалната си форма - ето я и въпросната рекристализация. С което пък хлябът ни става по-твърд и сух с всеки изминал ден. Ето и заключението след този кратък урок по физика. Рекристализацията се ускорява, ако държим хляба в хладилника. Най-добрият начин да го съхраним е на стайна температура. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:ВсичкиМоите | На приятели |
на 17.03.2023 г.
0
на 17.03.2023 г.
0
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Първи кадри от катастрофата, която затвори стария път за морето
10:30 / 13.05.2024
На 50 години Росица Пейчева стана майка за трети път
14:51 / 14.05.2024
Разкостиха Андреа Банда Банда
15:35 / 13.05.2024
Много странен инцидент в "Изгрев"
08:54 / 14.05.2024
Така ще изглежда бургаският Факултет по фармация
09:03 / 14.05.2024
9 са задържаните при акцията на полицията в Бургас
10:55 / 13.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета