"Музиката на Европа" в Музикалното училище

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:11 / 28.02.2017
1493
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Нови приключения в света на изкуството очакват през следващите няколко седмица феновете на проекта "На концерт в сряда" в Националното училище за музикално и сценично изкуство "проф. Панчо Владигеров".

"Музиката на Европа" е името на един нов формат, който ще срещне публиката с творчеството на най- великите класически и съвременни композитори.

В няколко поредни издания малки и големи ще бъдат въвлечени в едно завладяващо пътешествие през Италия, Франция, Австрия и Германия с гениални произведения на изкуството, в които композиторите са оставили част от душата си, от собствената си история, от своята радост и тъга.

Първата спирка за меломаните ще бъде в родината на Леонардо да Винчи, Микеланджело, Данте Алигиери, Петрарка, Фелини, Павароти, Челентано, София Лорен и Марчело Мастрояни. Страната, на чиято територия се намира 2/3 от цялото културно наследство на Европа - Италия.

На сцената ще звучат произведенията на Верди, Албинони, Доницети, Паганини, Маскани, Пучини, както и любимите на всички канцонети и филмова музика. Музикалните шедьоври ще бъдат интерпретирани от Камерен оркестър на Национално училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" с концерт-майстор Бернар Махмуд и диригент Петя Тончева, Ансамбъл тромпети и Солисти.

Концертът може да бъде гледан и на живо в социалната мрежа, в официалната страница на училището във Фейсбук. 

Поредицата "Музиката на Европа" се осъществява в рамките на проекта "На концерт в сряда", тази сряда 1 март от 18 часа в Концертната зала на Музикалното училище. Вход свободен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите"
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Надежда от "Ергенът" с доста провокативни снимки
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в България за...
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).