ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Обичате да ядете лук, а знаете ли тези подробности? | ||||||
| ||||||
Костната маса представлява жива тъкан, която има свойството да се разрушава, припомня Меган Роси. Експертът отбелязва още, че лукът е пребиотична храна, както и чесънът, бобовите растения, фурмите и други. Пребиотиците са отговорни за лекото окисляване на чревната среда, което спомага за лесното усвояване на калция. Лукът допринася за поддържането на костите здрави и по други начини, например чрез производството на късоверижни мастни киселини (SCFA). Въпросните киселини помагат за регулирането на производството на остеокласти - клетки, които нормално разрушават костното вещество. Меган Роси напомня още, че лукът съдържа кверцетин и кемпферол - две съединения от растителен произход, които помагат за стимулиране на остеобластите - клетките, отговорни за образуването на нова костна маса. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
След забраната: Едно онлайн казино затвори, но друго отвори
10:26 / 21.05.2024
Жълт код за проливни валежи днес в Бургаско
08:37 / 29.05.2024
Бургас е предупреден!
13:06 / 28.05.2024
Ще има ли дами по монокини това лято на бургаския плаж?
11:34 / 29.05.2024
Култова бургаска сграда е спасена от разрухата
13:58 / 28.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета