ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Обичате да ядете лук, а знаете ли тези подробности? | ||||||
| ||||||
Костната маса представлява жива тъкан, която има свойството да се разрушава, припомня Меган Роси. Експертът отбелязва още, че лукът е пребиотична храна, както и чесънът, бобовите растения, фурмите и други. Пребиотиците са отговорни за лекото окисляване на чревната среда, което спомага за лесното усвояване на калция. Лукът допринася за поддържането на костите здрави и по други начини, например чрез производството на късоверижни мастни киселини (SCFA). Въпросните киселини помагат за регулирането на производството на остеокласти - клетки, които нормално разрушават костното вещество. Меган Роси напомня още, че лукът съдържа кверцетин и кемпферол - две съединения от растителен произход, които помагат за стимулиране на остеобластите - клетките, отговорни за образуването на нова костна маса. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Млад шофьор направи голяма беля в "Меден рудник"
10:39 / 07.05.2024
От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територията на страната?
14:48 / 07.05.2024
Борят се за живота на дете след ужасяващ инцидент в Чукарка
09:31 / 07.05.2024
Решиха да си направят барбекю на плажа и се изложиха брутално!
09:20 / 08.05.2024
Времето се обръща до часове!
13:21 / 07.05.2024
Изгледайте това видео и се замислете как ще паркирате следващия път!
11:25 / 08.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета