Откриха мъртва известна наша актриса

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:31 / 27.10.2022
706
Актрисата Виолета Донева е била открита мъртва в апартамента си в столичния квартал "Изток" преди няколко дни, става ясно от информация на МВР. Звездата на Военния театър бе на 79-годишна възраст.

След като няколко дни не се появявяла пред блока и не отговаряла на телефонните обаждания на приятелки и на сина си, била повикана полиция. Вратата на жилището била разбита, а в антрето лежал трупа на популярната актриса, направила забележими роли на сцената на Военния и в постановките за телевизионния театър от 70-те години на миналия век.

От полицията отказаха коментар дали по тялото й са открити следи от насилие. Смъртта й обаче е доста странна, тъй като тя нямала никакви болежки и до последно общувала активно с приятели и колеги.

Синът й Иво Стайков, който е нейно дете от брака й с режисьора Людмил Стайков, настоявал да бъде направена аутопсия и подозирал, че майка му си е отишла от насилствена смърт, пише Блиц.

Родената през 1943 г. звезда на театъра от години не се изявява на сцената. Тя бе обявена за "заслужил артист" през 1974 г. и бе носителка на орден "Кирил и Методий" II степен. 

Малко след това се развежда и с режисьора Людмил Стайков. Снима се в постановки в телевизионния театър до средата на 80-те години на миналия век. След това са занимава с дублаж на филми и преводи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в България за...
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Карбовски с интересна среща
Божана шокира с изказване: Изпих парите от наградата в "Мастършеф...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на музикалната сцена с докуме...
Ивет Лалова показа бебето


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).