Поискаха от премиера да отмени лятното часово време

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
09:34 / 06.02.2016
1298
Премиерът да разпореди отмяна за преминаването от зимно към лятно астрономическо време, настоя в открито писмо до медиите сливенският общественик Георги Божев, който често търси епистоларна подкрепа за идеите си от Бойко Борисов.

В новата си просба инженерът твърди, че смяната на времената вреди на нацията, а ползата от евентуалната икономия на ток е съмнителна.

"Уважаеми г-н Борисов, при разминаването на биологичния ритъм с хронологичното време се наблюдава състояние на т. нар. десинхроноза, чиито симптоми са сходни с тези при хроничното недоспиване: отпадналост; главоболие; бърза уморяемост; нарушение в съня - безсъние или сънливост и др.

През този период имунната система на човек е много уязвима. Това провокира заболявания или изостря хроничните заболявания, като най-често се наблюдава влошаване на симптомите при страдащи от астма, хипертония, язва, нервни и психични разстройства", се казва в текста.

По данни на подателя 153 правителства разбират безполезността и вредата върху здравето на човека от смяната на часовото време и не са го прилагали като са страни от: почти цяла Африка, Югоизточна Азия, Венецуела, Ирак.

Други са го го правили, но вече не виждат смисъл: Индия, Бразилия, Китай, Австралия, а наскоро и Русия.

Георги Божев твърди, че по изчисления на ЕСО - "Електроенергиен системен оператор" ЕАД пестенето на ел.енергия през периода март-октомври е 23 млн. киловатчаса или 54 ст. на човек, а в същото време парите дадени за лекарства са многократно повече. 

"Като се вземе предвид всичко това, предлагам да се отмени измисленото лятно часово време".


Източник: Агенция "Монитор"

Виж коментарите (7)
Още новини от Любопитни новини:
Карбовски за финала на "Ергенът": Две булки чакат, а той си избра...
Шеф Токев: В затвора готвех боб чорба 3-4 пъти седмично. С внучка...
Натали Трифонова: Два дни само ям и само спя
Алек се превръща в най-мразения ерген
Мария Бакалова открехна завесата на превъплъщението й като Ивана ...
За да влезеш в този клуб, мерят състоянието ти в милиарди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).