Последният клас на проф. Снежина Танковска стигна до най-голямата сцена у нас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:17 / 19.01.2023
775
Последният клас на професор Снежина Танковска ще гостува в Народния театър "Иван Вазов". Един от най-изявените театрални педагози ни напусна през 2020 година.

Снежина Танковска "напусна" студентите си в средата на тяхното обучение, но това не попречи на талантливите млади актьори да докажат себе си. И само след дни, на 25 януари, момчетата и момичетата от класа на именития педагог и режисьор, ще имат шанса да покажат майсторство на една от най-признатите театрални сцени, а именно тази на Народния Театър.

Постановката е PETER GYNT на Дейвид Хеър. Тя е умен и забавен съвременен прочит на емблематичната поема "Пеер Гюнт" от Хенрик Ибсен. С много настроение и чувство за хумор Дейвид Хеър прави ярки паралели със заобикалящия ни свят, като превръща героя на Ибсен в герой на нашето време и така с остър и тревожен тон изобличава несъвършенства на съвременния човек и общество. 

Героят пътува през различни реални и фантазни светове, плод на неговото въображение и желание да открие себе си, да надскочи своите собствени граници, да усъвършенства сам себе си. Притежава желанието, волята и енергията да завладее света, да го оцвети в цветовете на своите мечти и копнежи, но в края на пътя идва въпросът за смисъла от положените усилия, за скритото значение зад думите "бъди себе си", за несподеленото, пропуснатото и отреченото. Това пътуване – метафора за нашия живот, разкрива измеренията на човешкото в метаморфозите на човека на XXI век.

PETER GYNT е една завладяваща и очарователна игра на човека със света и на света с човека, игра, в която правилата са създадени, за да се нарушават, до момента в който вече няма накъде. 

"Нима животът скрит е само във мечтите?

Поне веднъж виж го със очите!"

Виж коментарите (0)

Още по темата (6854):
07.05.2024 Родният хайлайф се скъса да си показва яйцата, Камелия - майстор на
агнешкото
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
Още новини от Любопитни новини:
Тези храни могат да ви помогнат да спите по-добре
Ергенът Евгени прекара Великден с баба си
Как можете бързо да охладите бира?
Тук е отсядал Васил Левски, а манастирът е най-големият сред 14-т...
Как да си приготвим дяволски яйца с останалите от Великден
Това растение върши чудеса с кожата – бори бръчките, помага при о...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).