Приятели и колеги скърбят за Денди: Ще ни липсваш, друже!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:11 / 27.03.2022
909
Както по-рано информирахме Любомир Милчев - Денди почина след месец в кома след тежък побой.

Дълбоко покрусени от новината за смъртта на светския хроникьор, приятели и се сбогуват с него с последни думи в социалните мрежи.

Ето какво написаха по повод новината за отишлия си тази сутрин Денди:

Актрисата Касиел Ноа Ашер:

ЛЮБОМИР МИЛЧЕВ - ДЕНДИ / септември 1963 г. - 27.03.2022 /

Много..много ми е мъчно! Ние - твоите приятели те обичахме! Знаехме какъв подарък са срещите и разговорите ни с теб! Благодаря за наученото, за доверието, за вглеждането! Лети птиче, лети Дендуче... и не се обръщай назад! 

“… Някаква част от мен бе в плен на страха, че съм неудачник и бедняк и че дори и клошарите са по-щастливи от мен, което бе преувеличено, най-малкото затова, че аз винаги изнамирах ракурс, в който да ги лицезра като светци, додето у някои от тях се загнездваше подозрението какво правя сред тях и дали не съм се провалил, или пък разигравам мним провал от скука и пресищане. Малкото предателство, което хората извършват вседневно е един вид склонност към разомагьосване, просто ей така, както децата разглобяват кукла, за да видят какво има отвътре, а после биват разочаровани от разкрилата им се празнота Аз дори обичах да идвам пременен в смокинг или фрак преди, или след някой прием, да посядам сред тях и да черпя вдъхновение от контраста… Някои ме презираха и скрито се радваха като считаха, че съм пропаднал, изпаднал, сурнал се към пропастта, хлътнал в порока, сред изметта… Биха били учудени, ако узнаеха, че гледам на тях като на хлътналости, жалки отпечатъци на обществената мнителност и трафарет. Някои ми казваха "Живот си живееш ти!“ и ни най-малко подозираха страшната нереалност, в която се състояваше моят живот… Иже херувими!"

 

Джийсън Брад Люис:

 

“Напусна ни Любомир Милчев - Денди. Ще ни липсваш друже! Светъл път там горе... лети из облаците, пращай ни слънце и смях, така както го правеше на земята."

 

Анжела Димчева, литературен критик:

In memoriam:

Скърбя за приятеля и колегата Любомир Милчев - Денди. Следвахме заедно, бяхме по едно и също време в Кабинета на младите писатели-студенти, а през последните години той неизменно присъстваше на ВИП-партита и с таланта, екстравагантността и дълбоките си познания в светския живот придаваше чар и смисъл на всяко събитие...

Бог да накаже тези, които са виновни за смъртта му!

Виж коментарите (1)

Още по темата (26):
18.02.2024 Нови разкрития за Денди
19.12.2023 Личният астролог на Денди предсказал опасността, която го очаква
28.11.2023 Ново 20: Ексхумират тялото на Денди?
20.10.2023 Камелия Тодорова с особена версия за смъртта на Денди
16.10.2023 Обрат в разследването за смъртта на Денди
05.11.2022 Разследването на убийството на Денди е към своя край. Ще получи ли той справедливост?
Още новини от Любопитни новини:
Бъркат Дара Екимова с Гери-Никол
Актьор от "Съни бийч" с ново гадже
След "Капките" Геро остава на екран Рачков пада
Нана: Не ми беше лесно да се разделя с България
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите"
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).