Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Личният астролог на Денди предсказал опасността, която го очаква
Автор: Екип Burgas24.bg 20:31 / 19.12.2023Коментари (0)863
© Фейсбук
"Предсказах на Денди, че го дебне опасност, два дни преди смъртта му", това казва за "България Днес" пловдивчанинът Красимир Куртев, топ познавач на мистичното и приживе личен астролог на покойния писател, столичен бохем и светски хроникьор Любомир Милчев-Денди, който си отиде в края на февруари 2022 г. По случая бе образувано досъдебно производство, прекратено преди месец с мотива, че неговата трагична кончина не е предизвикана от насилствени действия.

"Денди ми е споделял много неща, въпреки че определено беше човек, който не допуска никого в своя вътрешен свят. Но за мен е правил изключение, а защо е избрал точно мен, не мога да отговоря. Разказвал ми е например как е ходел да се мие на мивките на заведенията в градинката на "Кристал", защото на тавана, където живееше, нямало течаща вода", спомня си "гуруто".

Неговото обяснение за недоимъка на Денди е изненадващо за "широката публика", виждаща в него един остроумен и винаги блестящ аристократ. "Беше отхвърлен. Затова не можеше да се реализира и в материален план", смята астрологът. "Денди беше капацитет с изключителен интелект и познания. Той бе явление. Но непризнат, така си и замина...", допълва Красимир Куртев.

По думите на майстора на хороскопите ексцентричният интелектуалец му позвънил малко преди смъртта си, за да му каже, че животът му е в опасност.

"Четири часа, преди да се случи това нещо с него, Денди ми се обади по телефона. Беше много притеснен. Каза ми: "Има вероятност да ми посегнат на живота". Цитирам го дословно. Това бяха последните му думи. Аз му казах: "Спокойно, ако има нещо, звънни", разкрива окултистът.

"Не сподели обаче кой и защо го заплашва. Каза само: "Затварям, ще се чуем после". Бързаше занякъде, беше запъхтян. И повече не го чух", твърди още Куртев. Той обаче не е разпитван. Според него причината е в това, че цитира думи на Милчев, но няма как да се докаже доколко реална е била заплахата. Да, могат да изискат записите от моя и неговия телефон на фаталната дата, но никой от разследващите не ме е потърсил. Ако са искали, да са го направили", пояснява персоналният "звездоброец" на българския Оскар Уайлд.

Красимир Куртев не крие, че и преди е имало нападения срещу Денди. "На няколко пъти са му посягали на улицата, хващали са го ревера, удряли са му шамари... Бил съм свидетел, защото в тези моменти сме говорили по телефона", разкрива астрологът. "Но явно нещата тогава вече са били много по-дълбоки", обобщава той.

"Предупреждавал съм го винаги за опасности, дадох му съвет да се отдалечи за известно време от столицата", разказва Куртев. "Очевидно не ме е послушал изцяло, защото се върна в София. Но по едно време беше в провинцията заедно с Кристофър. Каза ми, че са били при родителите на Кристофър. Преди това бяха във Франция, после във Варна или някъде във Варненско", огласява за сефте детайли от тайната биография на Денди неговият личен астролог.



Още по темата: общо новини по темата: 26
18.02.2024 »
28.11.2023 »
20.10.2023 »
16.10.2023 »
05.11.2022 »
04.09.2022 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Лято 2024
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: