Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Prodigy и Gorillaz Sound System идват в Бургас за Спирита
Автор: Екип Burgas24.bg 13:39 / 27.04.2010Коментари (3)3384
©
Третият SPIRIT of Burgas изгря на хоризонта при черноморския бряг и обещава да бъде още по-атрактивен от предишните две издания. Тази година фестивалът ще се проведе в дните от 13 до 15 август, събирайки над 100 изпълнители на 7 сцени. Най-добрите български артисти ще се изявят наред с някои от най-големите световни музикални звезди.

На пресконференция в Бургас организаторите на фестивала - Михаил Куцев от Община Бургас, Иван Вълков и Крис Гилис - съобщиха имената на някои от основните участници в новото издание на феста. Любопитството доведе в залата и кмета на Бургас Димитър Николов, който седна при журналистите.

Сред големите имена, потвърдили присъствието си на SPIRIT of Burgas'2010, са групите The Prodigy и Gorillaz Sound System (DVJ).

The Prodigy идват със самочувствието на банда, спечелила през 2009 г. приз за най-добър хедлайнер от Европейските фестивални награди, както и с парчетата от новия им албум, който се радва на голям интерес.

Gorillaz Sound System (DVJ) ще се представят с уникално аудио-визуално шоу и много екрани. Един от най-въртяните клипове по музикалните телевизии в момента е този към парчето на виртуалната бонда - Stylo, в който участва актьорът Брус Уилис.

Към тях се присъединяват култовият вокалист на групата System of a Down - Serj Tankian, британците Apollo 440 - събрали се отново след дългогодишна раздяла, DJ Shadow - тази година ще се изяви на главната сцена не само на Spirit of Burgas, но и на сръбския фест Exit, Andy C и MC GQ, както и още няколко известни имена, които ще бъдат обявени през месец май. Всички изброени артисти, с изключение на The Prodigy, излизат на българска сцена за първи път.

Скоро ще бъдат обявени и имената на българските групи и изпълнители, които ще се включат в тридневния купон на бургаския плаж.

Организаторите обявиха, че са положени усилия за привличането на родни звезди, които не са участвали в досегашните две издания на феста.

Те обещаха още по-добра организация, условия за достъп и звук, за да може фестивалът да затвърди и увеличи получените при предишните издания високи оценки.

SPIRIT of Burgas бе номиниран за „Best European Festival" на UK Festival Awards през 2008 г. и в категорията "Best Overseas Festival" през 2009 г. През същата 2009-та година събитието бе посочено от „Таймс" като една от 20-те най-добри фестивални дестинации, а програмата му бе разпространена в европейската мрежа на MTV в 16 страни. SPIRIT of Burgas намери мястото си и в списъка на номинираните за „Best Medium Sized Festival" на първите награди European Festival Awards през януари 2010 г.

При третото издание на бургаския фестивал феновете от страната и чужбина отново ще могат да ползват палатков лагер.

Кметът Димитър Николов настоя в уличките около фестивалната територия да се предвидят места за паркиране и по-прецизно да се осъществява пропускателния режим, за да не се струпват много хора при входовете на фестивала.

Основен партньор на SPIRIT of Burgas тази година е най-продаваната немска марка бира в света и в България - Beck's. Подкрепата на най-значимите музикални събития е част от философията на Beck's. Марката има своя собствена музикална платформа - Beck'sperience, чрез която традиционно партнира на най-добрите имена от световната и българската музика. По този начин предоставя на феновете си забавление на безкомпромисно високо ниво. Само през последните две години марката доведе у нас Lenny Kravitz, Snoop Dogg, John Digweed и много др.

* Билети:

ПРОМОЦИОНАЛНИ БИЛЕТИ (важи до 14 май):
Тридневен фестивален билет - 99 лева (45 евро)
Количествата са ограничени - след първоначалното изчерпване, нова серия промоционални билети не се предвижда!

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОДАЖБА:
Еднодневен фестивален билет - 50 лева (25 евро)
Тридневен фестивален билет - 120 лева (60 евро)
Билети за къмпинга - 30 лева (15 евро)

НА ВХОДА НА ФЕСТИВАЛА:
Еднодневен фестивален билет - 60 лева (30 евро)
Тридневен фестивален билет - 140 лева (70 евро)

Билетите са в продажба он-лайн, в мрежата на Еventim.bg.

Фестивален къмпинг:
Появата на фестивалния къмпинг се ползва с изключителен успех през миналата година, което мотивира организаторите този път той да бъде още по-голям и още по-добре уреден. Разположен в очертанията на самата фестивална зона, той разполага с вълнуващата гледка към Черно море, което е на няколко крачки разстояние от палатките. Освен морската вода, на 24-часово разположение на къмпингуващите е и храна, душове, гардероб за съхранение на ценни вещи и едно от най-важните неща ... всички фестивални сцени в непосредствена близост. За повече подробности, посетете сайта на фестивала www.spiritofburgas.com
Опции за настаняване:
В града има много хотели и частни квартири, както и два големи къмпинга в околностите. Докато някои от хотелите предлагат най-високо качество услуги на високи цени, евтино настаняване може да бъде намерено в малки частни хотели в покрайнините. Могат да се използват услугите на агенции за недвижими имоти и да се наеме апартамент или стая в центъра на достъпни цени.
Как да стигнем:
Със самолет - Бургас се намира на 15 минути път с автомобил от летище Бургас. Wizz Air има директни полети от Лондон Лутън, а Кралските Авиолинии - директен полет от Манчестър. Има и много чартърни полети през летния сезон на Balkan Holidays, както и ежедневни полети от София до Бургас.
С влак - ЖП гарата на Бургас е свързана с всички части на страната. Експресен влак стига до София за по-малко от 6 часа. Също така има влакове от Прага, Братислава и Букурещ.

С автобус - Централната автогара е разположена в близост до ЖП гарата в центъра на Бургас. Има автобусни линии до всички големи градове на страната, включително София. Също така има линии от/до Гърция, Италия, Германия и Франция. Много частни превозвачи осигуряват транспорт до градовете и курортите на южното и северното Черноморие. Има също и редовен градски транспорт - автобуси и маршрутни таксита.

С автомобил - лесно и приятно е да се шофира от съседните страни:
Букурещ-Бургас 4,00 h
Истанбул-Бургас 4,00 h
Скопие-Бургас 7,30 h
Белград-Бургас 9,00 h
Атина-Бургас 12,00 h

 




Още по темата: общо новини по темата: 55
05.11.2010 »
14.10.2010 »
07.10.2010 »
22.09.2010 »
21.09.2010 »
20.08.2010 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Bourgas
премахни филтъра

0
 
 
ПРОДИДЖИ НА ПЛАЖА! Ей това е музикалното събитие на годината!! Не разни пенсионирани метъли в гадната София....
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: