Радина Червенова призна: Коко е мъжът на живота ми въпреки изневярата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:02 / 04.06.2023
3040
Бившият шеф на БНТ – Константин Каменаров, е сложил окончателен край на извънбрачната си авантюра с Михаела Калайджиева, близначката на Гергана Паси. Той е взел категоричното решение да се върне при съпругата си Радина Червенова, с която са заедно от 30 години. Връзката им e преминала през много изпитания, но все пак е устояла във времето. Емблематичната новинарка е простила на неверния си мъж и с взаимни усилия са успели да възродят брака си. 

Двойката преживява най-голямото сътресение в отношенията си преди около 2 години. Тогава бившият генерален директор на БНТ подхваща извънбрачна връзка с Михаела и се понасят слухове, че с Червенова са пред развод. Явно обаче увлечението му по чуждата жена не е било чак толкова силно, че да съсипе семейството му. Авантюрата му така и не прераства в нещо повече от временна забежка.

"Оказа се невъзможно да се разделим. Ние сме заедно от 30 години. Разбира се, имало е много конфликти, спадове и пикове, тъй като връзката ни е бурна, но каквото и да се е случвало, винаги единият е имал нужда от другия. Говорим на един език дори когато сме в лоши отношения. Имаме такава любов, каквато рядко се открива. Простих му, но не крия, че обидата беше много голяма, трудно ми беше. По-важно е обаче той да прости на себе си!", разказва Червенова за перипетиите, през които е преминала.

Когато Каменаров се събира за кратко с любовницата си, тв звездата му поставя условие – или тя, или съперницата й. Той избира да се изнесе, но с времето осъзна, че е направил сериозна грешка и именно Радина е жената на живота му, с която го свързват 30 години брак и 4 деца. Десислава и Валди са от първия брак на говорителката, София е плод на връзката на Коко с журналистката Камелия Станчева, а общата им наследница се казва Анастасия.

По време на кризата в брака си Червенова взима решението да бъде известно време сама и да анализира ситуацията на спокойствие. Заминава за Швейцария, където живее голямата й щерка Десислава. Наследницата на звездата завършва академия по сценичен грим в Цюрих и сега организира снимки за списания там.

"Убедих се, че ако човек не се научи да живее сам, той не може да живее и във връзка. Аз бях прекалено отдадена на този брак, на грижите за семейството и загубих себе си. Да живееш сам не означава да си самотен. Бях обградена с много приятели и с доста хора, които преоткрих. Усетих истинската им обич", споделя журналистката.

Тя избира да остане в Швейцария при дъщеря си, докато се бори с трудностите, защото там никой не я познава. Казва, че държавата много й допада – определя я като "красиво място с усмихнати хора". Там за първи път сваля перуката си и усеща полъха на вятъра – кратък момент на щастие, който обаче никога няма да забрави.

Драмата в брачния живот на Радина съвпада и с друг тежък за нея период – борбата й с коварната болест рак на гърдата. В мига, в който разбира диагнозата, тя не се сломява, а впряга вътрешната си сила, за да се бори. Налага се да премине през 2 операции в рамките на 3 дни, защото ракът е изключително агресивен. Интервенциите са извършени в България, а не във Франция, каквито слухове се понасят. Новинарката е много признателна на родните специалисти, които спасяват живота й и вярва, че у нас има прекрасни лекари.

След хирургичното изрязване на злокачествените образувания следва и химиотерпия, заради която косата на Радина окапва. Тогава слага перука, за да съхрани самочувствието си.

"Пазя я до ден днешен. И винаги ще я пазя. Дори когато започна да ми израства косата, не посмях да я махна веднага. Когато сложих перуката за първи път, се погледнах в огледалото и си казах: "Не е чак толкова зле! Има и по-лошо!". Свалих я за първи път в Швейцария", връща лентата на спомените звездата.

За щастие, тя вече е добре и се е възстановила. Червенова съветва всички да мислят повече за себе си и редовно да ходят на профилактични прегледи. "Ракът е лечим, когато е в начален стадий! Човек не бива да пада духом, а да се мобилизира и да започне лечение. Трябва да се ходи на прегледи редовно", отбелязва новинарката.

Що се отнася до кариерата, Радина се чувства много добре в предаването "Преди обед", където води рубриката си "Опасни връзки". За колегите си Деси Стоянова и Сашо Кадиев се изказва изцяло положително. По думите й работата в новините е била доста по-напрегната заради конкуренцията и постоянното съревнование.

"Много пъти ми се е случвало да се прибирам вкъщи след емисия и децата да ми казват: "Мамо, защо се караш, когато говориш?" Аз просто пренасям същия тон на говорене и вкъщи. В новините е динамично, има напрежение, агресия. В "Преди обед" е съвсем различно. Секунди преди ефир се разказват вицове. И въпреки че на екран всичко изглежда лежерно, зад това стои огромен труд на целия екип", коментира журналистката.

Професионалният път на Червенова започва в БНТ, където първоначално помага в детска редакция. По-късно става едно от емблематичните лица на централната новинарска емисия "По света и у нас". Там среща и втория си съпруг Константин Каменаров, който е голямата любов на живота й.

Когато Коко е избран за шеф на БНТ, тя решава, че е по-добре за нея да напусне Националната телевизия. Последната емисия, която води на "Сан Стефано", е на 3 юни 2018 г. По-късно идва и предложението за работа в Би Ти Ви.

"Винаги съм се притеснявала преди ефир. Ако спре да ти пука, по-добре е да си тръгнеш. Не се пестя емоционално и физически. Имала съм безсънни нощи, в които съм се упреквала за мои грешки в работата. Иначе предложението от "Преди обед" дойде съвсем неочаквано. Смятах, че съм приключила с телевизията, но изненадващо ми се обади Георги Тошев. Той е много сладкодумен и убедителен. Не знаех дали ще се справя, но понеже съм човек, който обича трудностите, реших да пробвам. Избрах теми свързани с прихологията, защото смятам, че хората имат нужда да разбират себе си по-добре. Запознах се с изключителни психолози и психотерапевти, които знаят как да помагат на хората", разказва Радина.

Като по-млада водещата иска да става актриса, но така и не реализира тази своя мечта. Свири на цигулка, дори се гласи да се запише в Музикалното училище. Днес малко съжалява, че не е продължила с уроците и признава, че цигулката все още е голяма нейна страст.

Червенова се занимава още и с писане, припомня HotArena. През 2020 г. завършва романа си, който обаче още не е видял бял свят. Работното му заглавие е "Сън" и се надява, че скоро ще бъде издаден. Няколко нейни приятели са го чели и я окуражават да не се притеснява, а да го предложи на широката публикка.

През изминалата година животът на новинарката е наситен и с много положителни емоции. Първородният й син Валди, който е компютърен специалист, се взе с дългогодишната си половинка Марина Камбурова на изискана сватба. Церемонията се състои в един от най-реномираните хотелски комплекси у нас – "Пирин Голф", намиращ се между Банско и Разлог.

Брак сключи и общата им дъщеря с Коко Каменаров – Анастасия. Тя каза "да" на любимия си мъж Яким, с когото се познават още от ученици.

"Още през януари започна организацията на едната сватба, после и на другата. И двете бяха много артистични – в голяма градина и на голф игрище. И при двете валя дъжд по обяд, а после изгря слънце и времето беше прекрасно. Щеше да има и трета сватба, на дъщеря ни София, но нека да остане нещо и за следващата година", коментира чаровната водеща, която днес гледа с усмивка и надежда към светлото бъдеще.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6854):
07.05.2024 Родният хайлайф се скъса да си показва яйцата, Камелия - майстор на
агнешкото
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
Още новини от Любопитни новини:
Забраниха знамето на ЕС на "Евровизия 2024": ЕК иска обяснения за...
30 грама от този деликатес ще ви струват приблизително 1500 лева
Разкостиха Андреа Банда Банда
Венко за напускането си от "Ку-ку бенд": Само свирим кашове в тел...
Нов хазартен оператор стартира до дни
Проф. Дуранкев за Евровизия 2024: Чашата прелива от експлозивни м...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).