Руснаци гледат пиратски копия на "Барби"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:21 / 28.09.2023
514
Поради войната в Украйна, редица холивудски студия спряха да излъчват филмите си в Русия. Руските кина обаче са заложили на добре познатата от 80те и 90те балканска схема с дублирани пиратски копия. 

Въпреки западните санкции, руснаците могат да се насладят на розовия кино хит "Барби" по заобиколен начин, предава BBC. Техен кореспондент решава да посети кино салон в мол в Москва. Когато пита посетител кой филм е дошъл да гледа, човекът споменава заглавие на причудлив 15-минутен руски филм и се усмихва.

За да избегнат проблеми с лиценза, някои кина продават билети за местни късометражни филми и прожектират "Барби" с руски дублаж преди тях.

Министерството на културата в Русия миналия месец стигна до заключението, че филмът "не е в съответствие с целите, изложени от нашия президент за запазване и укрепване на традиционните руски морални и духовни ценности".

Зрителите обаче са във възторг, че имат възможност да се насладят на лентата. "Хората трябва да имат право на избор какво да гледат", коментира дама. "Смятам, че е хубаво, че руските кина успяват да ни показват такива филми".

Друга рускиня коментира: "Свързано е с широкоскроеност относно чуждите култури. Дори и да не си съгласен със стандартите им, все пак е страхотно да можеш да ги гледаш."

Депутатът Мария Бутина заяви, че филмът не е получил разрешение за показване в руските кина. "Не нарушавайте закона. Проблем на нашите киносалони ли е това? Абсолютно. Подадох няколко молби до кината с въпрос на какво основание показват филма“, каза тя.

А в московския мол все така образуват опашки за късометражни филми пред кината, срещу които продават розови пуканки до декор на огромна розова къща и картонени Барби и Кен.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5425):
19.05.2024 Михаела и Венци спечелиха "Един за друг"
19.05.2024 Павел Симеонов: Месец май е изключително разнообразен и интересен откъм премиерни филми на големия екран
19.05.2024 Зорница Аспарухова-Зузи представя най-нашумелите сериали в момента 
19.05.2024 Гръцкият режисьор Йоргос Лантимос: Светът е по-странен от моите филми
19.05.2024 Крал Чарлз III уважи световноизвестния ни цигулар Васко Василев, двамата разговаряха в Лондон
19.05.2024 Участничка от "Игри на волята" претърпя ужасяващ инцидент, възстанови се като по чудо
Още новини от Любопитни новини:
Михаела и Венци спечелиха "Един за друг"
Антоанет Пепе и Иво Карамански се сгодиха
Павел Симеонов: Месец май е изключително разнообразен и интересен...
Зорница Аспарухова-Зузи представя най-нашумелите сериали в момент...
Гръцкият режисьор Йоргос Лантимос: Светът е по-странен от моите ф...
ТОП 5 новини в тазседмичната класация на Або


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).