Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Стефан Лалчев - Морският айдъл
Автор: Екип Burgas24.bg 09:57 / 08.08.2008Коментари (0)3345
© Bulphoto
19-годишният Стефан Лалчев спечели конкурса "Бургас и морето" и сложи в джоба си далеч по-опитни колеги от гилдията. Неговата песен "Не знаеш" изпревари "Помниш ли, море" на Кичка Бодурова и "Именно ти" на Нора и Графа, които взеха 2-ро и 3-то място. След него са още Орлин, Роберта, Пламен Ставрев, Дичо и много други. Към наградата дългокосият чаровник от Бургас получи великолепна пластика и право да запише безплатно видеоклип. Рекордната сума от 25 000 лева младокът ще си подели с талантливите автори на песента, които не крият, че успехът й се дължи в голяма степен на неговото изпълнение.

Стефан се прочу от първия сезон на "Мюзик айдъл". Тогава за малко не успя да стигне до финалната тройка, но доказа, че нивото му на музикалност, ритмичност, чувство за такт и глас, е в пъти по-високо от това на някои родни звезди. По това време беше отличник във френската гимназия, с профил испански език, а сега вече няма съмнение, че ще се посвети на певческото поприще. Момчето пее на сцената още от 3-годишно. Първата му проява е на клавирен коледен концерт в Бургас. Тогава малкият Стефчо изпълнява "Шаро и първият сняг". През 1995-а става любимец на бургазлии с перфектно изпятата "Песен за стария моряк" на Георги Христов, с която открива тогавашното издание на "Бургас и морето". Пак от тази година е и една от незабравимите му изяви в шоуто "Мини Мис Бургас". Мъникът дефилира на подиума и като манекен заедно с победителката Габриела Георгиева. Двамата са заедно още от детската градина и досега са приятели. Майка му Жени се шегува, че именно Габи е първата любов на Стефчо. За един Св. Валентин невръстният кавалер поискал пари от майка си и купил годежен пръстен на изгората си.
Детето чудо е от семейство на известни музиканти. Бащата Стефан Лалчев е бил директор на Бургаската опера, на филхармонията и на музикалното училище. Там се запознава с половинката си Жени Лалчева, която е музикален педагог в началното училище "Михаил Лъкатник". Така от любовта на семейството професионалисти се ражда младата звезда на родния поп небосклон.

Преди две години Лалчев-младши грабна и приза на Ротари клуб за изпълнението си на "Завинаги". Последва първа награда на фестивала за млади артисти в Комакио, Италия. Младият айдъл обаче се изявява не само като певец, но и като поет. През 2001-ва излиза първата му стихосбирка "Безвремие". Полиглотът набляга не само на езиците, нотите и строфите, а играе баскетбол и тенис. Казва, че музикалните му идоли са Роби Уилямс и Джъстин Тимбърлейк. В началото на април Стефан Лалчев издаде своя солов сингъл в българския радиоефир. Песента се нарича "Глупаво, нали?" и е в модерното ню рок звучене подобно на стила на сензационните немски тийн идоли "Токио Хотел". Парчето е по текст на Ваня Щерева. Музиката е дело на тандема Люк Макмастър и Грег Гричли от Канада. Люк е автор и продуцент на платинения албум Home на победителя от канадския "Мюзик айдъл" Райън Малкълм. Работил е с топпродуценти на Maroon 5, Джанет Джаксън и Кели Роулънд. Сега компанията "Вирджиния рекърдс" стои здраво зад Стефан Лалчев.
След стремглавите събития от последната година, талантът се чувства пораснал. Славата определено му е приятна. Макар и да не му личи външно, е изключително емоционален. Приятелката му, слава Богу, не го ревнува от пищящите по улиците фенки. Приема го като част от известността. Последното, което би искал, е да кандидатства с музика. Обяснението му е логично: "Предпочитам да мога да правя две неща - да пея и още нещо, отколкото само да пея."

Източник: в. "Стандарт"




Още по темата: общо новини по темата: 17
05.08.2008 »
05.08.2008 »
03.08.2008 »
03.08.2008 »
02.08.2008 »
02.08.2008 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бюджетът на Бургас за 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Денят като гозба
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: