Със сигурност трябва да посетите тези 3 европейски града

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:40 / 16.02.2023
1201
Порталът "Timeout“ дава няколко причини да се отправите към Веспрем, Тимишоара и Елефсина през 2023 г.

Търсите европейска ваканция в градове, които кипят от култура, но не са известни с наплива от туристи?

Три прекрасни места са тазгодишните европейски столици на културата – Веспрем в Унгария, Тимишоара в Румъния и Елефсина в Гърция.

Ако се чудите какво точно означава да си европейска столица на културата, знайте, че градовете са избрани от Европейската комисия. През цялата година всеки избран град ще има програма от събития, предназначени да подчертаят неговото културно богатство и разнообразие.

Веспрем

Един от най-старите градове в Унгария, Веспрем се намира югозападно от Будапеща и е разположен на северния бряг на езерото Балатон. Тази година събитията включват неща за всеки. От концерти за народна музика, откриване на нова къща на изкуството до екологичен фестивал.

Тимишоара

Този град отдавна е един от най-натоварените центрове на Румъния, но през 2023 г. културната сцена ще преживее голям "бум“. Със средно 30 събития на седмица, графикът на този град включва фестивали, посветени на много неща, от пънк и електронна музика до фигуративн танце, зелен живот и дори кафе.

Елефсина

Градът, известен с руините си от епохата на древна Гърция, но и с мощната си индустрия, ще бъде домакин на невероятните 465 продукции тази година, сред които ще бъде местна изложба на фотография, публична акробатика и семейно шоу, пише "Блиц". Всеки ден ще имате повече от едно събитие средно, така че няма да скучаете тук.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в България за...
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Карбовски с интересна среща
Божана шокира с изказване: Изпих парите от наградата в "Мастършеф...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на музикалната сцена с докуме...
Ивет Лалова показа бебето


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).