"Таблоид" забърка Миро в нечуван гей скандал покрай "Гълъбо"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
00:22 / 10.07.2018
5686
Нелепият скандал около хита "Гълъбо", който авторката Вида Пиронкова забрани на Миро Каризмата да изпълнява, започна да се разплита. Внезапното и нестандартно решение на поетесата било предизвикано от скандална хомозабежка на гласовития добричлия, която изкарала от кожата й достолепната дама, научи "Таблоид" от свои хора в пловдивския литературен кръжец на огнената Вида. 

Драмата се разиграла по време на наградите на БГ радио, където парчето беше отличено с три статуетки. Вида Пиронкова очаквала Мирослав Костадинов да бъде до нея по време на церемонията, но вместо това той се отдал на еднополови страсти с един от операторите на видеоклипа в тоалетните на клуб "Бекстейдж".

 

На 25 юни авторката на текста и музиката е изпратила нотариална покана до певеца, с която му забранява всяко публично изпълнение на живо под каквато и да е форма и начин. Пловдивчанката е оттеглила от "Мюзикаутор" всички песни, на които е автор на музика, текст или аранжимент, включително на "Гълъбо".   

"Гълъбо" се превърна в явление в съвременната българска музика. Клипът към песента се появи миналия февруари и за дни изпълнението на Миро в акомпанимент на виртуозния пианист Людмил Ангелов и пловдивската виолончелистка Анет Артинян взриви мрежата. "Гълъбо" бе първият сингъл от албума "Емпатия" на Вида Пиронкова. Клипът с участието на Димо Алексиев и Красена Ангелова бе заснет и регисиран от Васил Стефанов и Стефка Николова.  

Законът за авторското право и сродните му права в чл. 58 гласи, че използването на музикални и свързани с тях литературни произведения по време на концерти и други публични прояви може да бъде осъществено само след предварителното и писмено съгласие на автора на съответните произведения. В случай, че такова не е налице, използването на "Гълъбо" и други творби на Вида Пиронкова е нарушение и подлежи на санкции.

Виж коментарите (0)

Още по темата (420):
06.01.2019 Cервитьор вбеси Слави Трифонов, шоуменът полудя!
09.11.2018 Вижте какви мръсни думи са скрити в българските музикални клипове!
15.10.2018 Майката на Наско: Tой е твърде неопитен за провокациите във "ВИП брадър"
19.09.2018 Нора изгонена по сценарий, роднините й са доволни, че няма да се излага
повече
03.08.2018 Лудо влюбен в Нели Рангелова полицай й опростил глоба
01.08.2018 Слави Трифонов взе Младенова за съдружник, Дилов я нарече "сив кардинал"
Още новини от Любопитни новини:
Карбовски с интересна среща
Божана шокира с изказване: Изпих парите от наградата в "Мастършеф...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на музикалната сцена с докуме...
Ивет Лалова показа бебето
Ново лице влиза в предаване по bTV! Ще го гледаме на екран всяка ...
Гледаме филм за Царево


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).