Този концерт е задължителен за ценителите на хубавата музика!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
19:18 / 15.02.2023
928
"Световното кино в музика" ще звучи в Бургас от 19 часа на 23 февруари (четвъртък) в Културен дом НХК. Впечатляващият концерт-спектакъл е в изпълнение на цяла плеяда великолепни музиканти. На сцената освен Плевенска филхармония под диригентството на Борислав Йоцов и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров, са и едни от най-добрите джазови музиканти в България - Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов. Колаборацията на тези знакови имена в общ проект обещава абсолютно съвършено преживяване.

Чрез разкошна музика в изцяло нов аранжимент на Христо Йоцов, интерпретирана от съвършени музиканти на световно ниво, "Световното кино в музика" ще заведе публиката на пътешествие из култови филми като "Имало едно време в Америка", "Кръстникът", "Убий Бил", "Кабаре", "Флашданс", "Хубава жена", филмите на Чарли Чаплин и много други. Изживяването ще подкрепи и тематична впечатляваща мултимедия, подготвена специално за спектакъла от Васил Каркеланов.

Концерт-спектакълът е продължение на носителя на "Кристална лира" за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство "Да послушаме кино," препълнил големите сцени в 38 български града с публика, дошла да чуе най-популярните теми от български филми. След този мащабен успех, екипът продължава музикалното пътешествие, като този път ще отведе публиката на разходка извън границите на България.

 "Световното кино в музика" включва поредица от над 33 концерта. Съорганзатор за гостуването на спектакъла в Бургас е Арт Ателие, като билети може да намерите на касата на Културен дом - НХК и в мрежата на eventim.

За повече информация и резервации: 0894 898 098 Маруся Русева, Арт Ателие.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
В Северните Родопи цъфти "цветето на императорите"
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
На 70 една от най-големите ни певици не спира да пее и твори
Надежда от "Ергенът" с доста провокативни снимки
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в България за...
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).