Учителка закри профила си във Фейсбук заради неграмотни постове

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:17 / 03.01.2019
1431
Три прости изречения, а грешките са повече от три!? Една трета го правят в социалната мрежа – малко пишат, много грешат. Други от "авторите“ на честитките просто са взели чужди постове. Честитките за Нова година показаха колко е зле положението. 11 години учиш и не можеш да сглобиш пожелание с поне 11 думи без грешки“, твърди пред "24Родопи" преподавателката М. Р., която на 1 януари закрила "протестно“ профила си във Фейсбук. Не знае как точно да определи решението си - "протест“, "бягство“, "самонаказание“, "временна заблуда“.

"Факт е, че все повече хора живеят в социалните мрежи. Особено пък младите. Реалният живот е по-различен от този във Фейсбук, по-труден, но приятното прекарване в социалните мрежи доколко е полезно? Какво работа ти вършат часовете, прекарани във Фейсбук днес? Воайорството там кои от проблемите в реалния живот решава?“, реди въпрос след въпрос преподавателката, която е категорична, че "социалните мрежи са огледало на катастрофата в българското образование“.

"Вие знаете ли, че в последните години учителите помежду си коментираме, че реалните оценки на учениците от горен курс се сгромолясват, а в същото време има ръст на завършващите висше образование. Не гледайте дипломите – нито ние сме стриктни в оценяването, нито колегите в университетите“, казва тя.

С 10 процента е нараснал делът на висшистите в Кърджали само в периода от 2011-та до 2014 година, сочи официалната статистика. Относителният дял на населението между 25-64 години с висше образование е 19,8 %, а през 2011-та е бил 9,8 %.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Карбовски с интересна среща
Божана шокира с изказване: Изпих парите от наградата в "Мастършеф...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на музикалната сцена с докуме...
Ивет Лалова показа бебето
Ново лице влиза в предаване по bTV! Ще го гледаме на екран всяка ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).