В Приморско представиха новата книга на Петко Ропотамски

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:31 / 10.06.2015
1815
По интересен начин в читалището на Приморско бе представена стихосбирката "Живот на полуостров" на Петко Ропотамски. В книгата са събрани само избрани произведения на приморския поет - маринист.

Пред многобройната публика в Приморско водещият на поетичното събитие Симеон Колев разказа за книгата и живота на Петко Ропотамски. В представянето се включи и неговата съпруга - новинарката Мариана Векилска. ДТС "Приморче" също взе участие в програмата.

Ключови моменти от живота на поета, запечатани във фотоси, бяха представени чрез мултимедийна презентация. Поднесен бе и рецитал по стихове от "Живот на полуостров", вдъхновени от морето и живота на полуострова.

Особено приятна изненада за Петко Ропотамски бяха показани записи, на които български звезди четат произведения на поета. Новинарят Антон Хекимян, журналистът Георги Коритаров, рок - звездата Данчо Караджов, Рафи Бохосян и други почитатели на поета прочетоха негови стихове. Те отправяха и своите пожелания, като се обръщаха към него с "чичо Петко".

Сред гостите на литературната премиера бе и кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов, който с интерес изслуша представянето на книгата. Освен пожелания, градоначалникът поднесе на поета и почетен плакет.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Веселин Маринов съсипан от мъка заради кончината на майка си
Васил Найденов: Мъчно ми е за всички пенсионери в България
Емрах още е влюбен във Веси, пуска й тайни съобщения
Актриса, станала известна с ролята си във "Войната на буквите", ч...
Нарязаната с макетно ножче Дебора, не крие раните си, прелестна е...
Наско Месечков избухна срещу хейтърите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).