Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Възмущение след първия епизод на "Бригада нов дом"
Автор: Екип Burgas24.bg 09:20 / 05.03.2024Коментари (0)1223
©
След 3 години пауза "Бригада Нов дом" се завърна по bTV с нов, 6-и сезон, но още с първия си епизод предаването предизвика скандал, какъвто никой не е очаквал от подобен иначе благороден проект. Хората обвиниха продуцентите в погрешен избор на семейство, чийто дом да бъде ремонтиран от майсторите в риалитито. Мъжът е международен шофьор, а жената развива свой бизнес с цветя. Семейството има цели три кучета от скъпа порода и много зрителите са убедени, че не парите са проблем за тази двойка, а мързелът.

Вероника и Дарко Младенови са заедно от 22 години. Той се влюбва в нея, когато е 15-годишна и я вижда в маршрутката, която по онова време кара. Днес имат три деца – дъщеря тийнейджърка и две по-малки момчета. Много се обичат, но домът им е пълна разруха. Става дума за къща на село, чието име на е споменато в предаването, но от последвал репортаж в "Тази сутрин" стана ясно, че е пловдивското Цалапица.

Вероника се оплаква, че са се изнесли от дома на майка й, която им показала вратата след 15 години съжителство, без да обясни причината да ги изгони. Купили селската къща с кредит, вече 3 години не могат да я оправят. За баня и тоалетна са приспособили външна постройка, почти всички стаи се ползват за складове, имат безброй излишни вещи и боклуци, а петимата членове на семейството спят заедно, в едно помещение, препълнено с легла.

В къщата цари пълна мизерия и мръсотия. Стопанката не ходи на работа, а отглежда цветя, които продава. По този начин "изразява себе си", както сама се изразява, и допринася към семейния бюджет. Любимият й е шофьор на тир, който пътува в чужбина. Публична тайна е, че заплатите на международните шофьори рядко падат под 4500 лева месечно – сума, която би следвало да гарантира на семейството ако не охолен, то поне приличен живот. Като видяха къщата им, майсторите, които трябваше да я ремонтират за 5 дни, не знаеха дали за това време ще успеят да изнесат дори боклука от нея.

Главните герои в първия епизод на завърналото се в ефир шоу предизвикаха вълна от възмущение у много зрители. Хората се ядосаха, че безплатният ремонт се прави в дом на семейство, което може да си помогне и само. Според много фенове на продукцията домакините са просто мързеливи, особено като се вземе предвид професията на мъжа, която по принцип е отлично платена. Жената е с порок на сърцето и няма постоянна работа, като твърди, че се грижи сама за децата.

Но децата, особено тийнейджърката, са достатъчно големи, за да се грижат и сами за себе си. Странно е, че цели 3 години не са успели, ако не да ремонтират, то поне да изчистят дома си. В него със сигурност е имало вещи, останали още от предишните собственици. Майсторите намериха връзка метални ролки, каквито не се използват от времето на соца. Повечето дори не знаеха какво е предназначението им, защото са млади и за първи път виждаха такова нещо. Едва ли са на Вероника, още по-малко са на дъщеря й. Новата бригада – на Калин Евтимов, изрина тонове боклук.

"Един дом може да е беден, но подреден. Какъв вехтошарски начин на живот! Мъжът е достатъчно як, можеше да е изхвърлил всичко, да почисти още една стая, а не да спят всички заедно. Искам след година да ги посетят и да покажат дали са добри стопани", написа една от зрителките, а десетки хора изразиха мнение, че една година и твърде дълъг период от време. Според тях семейство Младенови може отново да превърне дома си в склад само за няколко месеца.

"Тотални мързеливци и мърлячи, както се и видя. Да снимат след 3 месеца, пак ще е същата кочина"; "Аз имам три деца, две кучета, кокошки, патета, НО не живеем в такава мизерия, заринати с боклуци, кокошарникът ми е по-подреден! Всичко, което беше по тези стаи, е заривано и събирано с години! Ако бяха си изринали боклука, щяха да имат много място и за баня, и за детски стаи!"; "Новия епизод ме разочарова. Ядосан, бесен и възмутен! Може ли да направят ремонт на едни мързеливи, мурдари и марди, превърнали своя дом в кочина? Разполагащи с магазин за цветя, със средства. Здрави хора и да не могат да си оправят дома, в който живеят! Аз съм човек с увреждане и съм постигнал повече от тези мързеливи готованци. Направил съм си ремонт с ръцете си и акъла. Пожелавам да правят тази добрина на хора, които заслужават", пишат зрителите на предаването, които изразят разочарованието си в коментари към официални публикации на bTV в социалните мрежи.

Някои се опитват да защитят семейството с аргумента, че домакинята е болна, но други веднага отговарят, че ако тя има сили да се занимава с градината си, в която отглежда цветя, най-вероятно може да изхвърли и боклука от дома си, особено ако мъжът и децата помагат. Кредитът, който семейството е взело, за да купи дома си, също не размеква сърцата на хората, защото почти всички българи живеят по този начин – с кредити, които изплащат с десетилетия.

Хората забелязаха трите породисти кучета на семейството – от порода йорки. Проверка показа, че едно такова куче струва около 3 хиляди лева, а отглеждането му е много скъпо. Породата изисква специална храна, която за трите кучета излиза около 200 лева месечно. Около 150 лева пък излизат специалните препарати за козина, зъби и очи, които са задължителни, защото без тях кучетата от породата развиват проблеми. Беден човек не може да си позволи такъв домашен любимец, а още по-малко – три такива любимци.

Проверка на "Уикенд" показа също, че стопанката на дома-склад Вероника е била манекенка до преди по-малко от 10 години. Тя е публикувала в социалните мрежи свои снимки от ревюта и специални събития, включително с популярната водеща от bTV Радост Драганова. На страницата си във Фейсбук Вероника е написала, че е завършила Техническия университет в София. Ако наистина е така, най-вероятно е инженер по образование. Такива специалисти са доста търсени на пазара на труда и им плащат добре, стига да искат да работят. Вероника обаче в предаването заяви, че желае да изразява себе си в своя труд, затова предпочита да гледа цветя и да прави букети.

Тя всъщност е доста успешна и с цветята си. Публикувала е десетки снимки от събития, за които са ползвали услугите й като декоратор. Нейни украси на блестели на сватби, рождени дни, кръщенета, банкети и всякакви други специални поводи. Който е организирал такива празненства, знае, че цените за украсата никак не са ниски. Защо при това положение тези хора нямат възможност дори да си изринат боклука, е въпрос с повишена трудност.

В интерес на истината трябва да се отбележи, че bTV в понеделник излъчи репортаж от ремонтирания дом в предаването "Тази сутрин". От него стана ясно, че къщата на Вероника и Дарко и днес е приятна и подредена, както след ремонта. От снимките са минали няколко месеца, което означава, че членовете на семейството са добри стопани. Разбира се, няма гаранция, че репортажът е бил излъчен на живо, а не е записан още след снимките, за да е спокоен екипът, че работата е свършена изцяло. Фенове на предаването се надяват, че участниците в следващите епизоди наистина се нуждаят от помощ, а не просто искат някой друг да им свърши тежката работа.



Още по темата: общо новини по темата: 5202
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
предишна страница [ 1/867 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Конфликт Израел-Газа
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: