Захари Бахаров получил тлъст хонорар за ролята си във "Войната на буквите"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:05 / 23.01.2023
1554
Захари Бахаров окончателно се утвърди като най-скъпоплатения актьор у нас благодарение на участието си в новия сериал на БНТ "Войната на буквите". Звездата е истински рекордьор по хонорари. Според източници той е прибрал 100 бона за 12-те епизода на продукцията. Колегите му Теодора Духовникова и Деян Донков били с далеч по-скромни приходи. 

Захари Бахаров надмина по хонорари най-скъпите звезди у нас. Колегите му Михаил Билалов, Владо Карамазов и дори Юлиан Вергов, с които доскоро бяха на един кантар, сега могат само да му дишат праха, твърдят източници от киносредите. Понеже в последните години се изявява не само като актьор, но и като бизнесмен със супер успешния си проект "Поетите", големият Бахаров много вдигна летвата и вече отказва да работи за чест и слава. Той приема само скъпо платени участия, а от "Войната на буквите" е спечелил колкото за апартамент на морето. С БНТ се били разбрали за цели 100 хиляди лева.

В телевизията много държали на участието му заради феновете, които привлича. Известно е, че Захари, за разлика от други свои колеги, които минават за секс символи, има не само почитателки, но и почитатели, които го харесват заради хулиганските маниери. Той е бил един от малкото актьори в екипа, които са можели да преговарят за хонорари. Ролята на Георги Сурсувул във "Войната на буквите" е писана специално за него, а нареждането е било продуцентите да се съгласят с всички условия, които звездата поставя, само и само да приеме офертата.

Колежката на Захари – Теодора Духовникова, а била далеч по-скромна с исканията си, твърдят източниците на "Уикенд". Тъй като жените в киното не само в България, но и в целия свят, продължават да са много по-зле платени в сравнение с мъжете, тя се била договорила "само" за 5000 лева на епизод или 60 хиляди за целия сериал, който се състои от 12 епизода. Духовникова също не се е явявала на кастинг за ролята си на царицата – съпруга на цар Симеон Велики. Тази роля е била създадена специално за нея и е била гарантирана от самото начало. Между другото, двамата със Захари ще използват инерцията от проекта, за да направят и свое театрално представление, режисирано от Явор Гърдев. Премиерата е насрочена за средата на февруари.

За разлика от двамата си колеги, третата голяма звезда сред актьорите във "Войната на буквите" – Деян Донков, не го е огрял чак толкова голям финансов късмет. Макар да взима ролята на най-великия български владетел – Симеон I, той е приел далеч по-скромен хонорар, тъй като героят му е в сценария твърде кратко. Историята в сериала започва в последната година от царуването на Симеон, така че се очаква героят на Донков да умре и това да стане повод за много политически интриги, в които главни действащи лица са вдовицата му и нейният брат. Говори се, че Динката се бил разписал срещу хонорар от 25 000 лева.

Останалите в продукцията са били далеч по-скромни. Дарин Ангелов и Валентин Танев имали твърде малки роли, за да могат да се пазарят за пари, а младите звезди Климентина Фърцова, Ненчо Костов и особено Даниел Върбанов, който играе главната роля – на княз Баян, били влезли в проекта основно за опита и славата, които той може да им донесе.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Любопитни новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Карбовски с интересна среща
Божана шокира с изказване: Изпих парите от наградата в "Мастършеф...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на музикалната сцена с докуме...
Ивет Лалова показа бебето
Ново лице влиза в предаване по bTV! Ще го гледаме на екран всяка ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).