4 милиона млади европейци са без работа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:23 / 04.07.2018
2699
Повече от 4 милиона млади европейци не са успели да си намерят работа през 2016 г., а процентът за дългосрочната безработица остава висок. Това сочат данните, събрани в сборник, изготвен от Контактния комитет на върховните одитни институции в ЕС, съобщава Нова тв.

Сборникът "Младежката безработица и интеграцията на младите хора на пазара на труда“ се основава на одитни доклади на българската Сметна палата и на Върховните одитни институции в още 12 държави членки на ЕС.

Сред изводите и констатациите, цитирани в сборника, се посочва, че извършваните проучвания за реализацията и миграцията на завършилите висше образование у нас не са ефективни поради няколко причини, сред които липсата на ясни цели и на регламентирани функции за събиране на информация.

Младежката безработица е сред челните задачи на повечето държави членки на ЕС и европейските институции. Поддържането на високо ниво на заетост е ключова цел от стратегията "Европа 2020“ на Европейския съюз и държавите членки, които инвестират средства в откриването на работни места. Тези инвестиции се подпомагат със средства от фондовете на ЕС.

Сборникът разкрива още допълнителна информация относно последните тенденции в младежката безработица в Европа и ролята на ЕС за борбата с нея.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).