Александър Йорданов за побоя в Охрид:Това граничи с опит за убийство

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
10:52 / 20.01.2023
498
"Рано сутринта се запознах със случая, обсъдихме го заедно с колегата Андрей Ковачев, с когото работим в Комисията по външна политика на Европейския парламент. Как да коментирам случая? Това граничи с опит за убийство.  На всичко това трябва да се сложи край и България трябва да престане със своята уклончива, мека, прекалено дипломатична позиция", това каза за Агенция "Фокус" евродепутатът Александър Йорданов, в коментар за поредния побой над българин в Република Северна Македония - Християн Тиндинков, секретар на културния клуб "Цар борис III" в Охрид.

"Преди всичко искам да кажа, че трябва много ясно да бъдат изтъкнати основните причини, за да се стигне до това престъпление, защото става дума за опит за убийство, както и за други подобни случаи, които имахме. А основните причини за това явление са три. На първо място, това е антибългаризмът в македонската политика, който има десетилетни корени и е наследство от Югославския период на тази държава.

На второ място, това е македонската образователна система, която е подчинена изцяло на доктрината на македонизма, а както добре знаем, тази доктрина представлява антибългаризъм в постоянно действие.

Това е всъщност система на лъжите и фалшификациите за България, които са навлезли много дълбоко в учебното съдържание и практически са учебно ежедневие.

Няма ден в македонско училище или университет, в който да не се говори нещо срещу България или да не се преиначават факти и събития, които засягат българската история и респективно историята на този регион.

Това е изключително опасно, това е ежедневен мозъчен тероризъм, който се осъществява в рамките на образователната система на Македония – тероризъм срещу България.

И не на последно място, на трето място, но не на последно, това е ролята на медиите, които конкретно на Северна Македония са се превърнали, особено в последните години, в един ежедневен рупор на антибългаризма. И на всичко това трябва да се сложи край и България трябва да престане със своята уклончива, мека, дипломатична прекалено позиция, категоричен е българският евродепутат.

Виж коментарите (0)

Още по темата (843):
27.04.2024 Любомир Кючуков: ВМРО-ДПМНЕ ще бъдат в своеобразно менгеме, ако в РСМ се стигне до тяхно управление
20.03.2024 Македонски полицаи пребиха българин
06.03.2024 МнВР: Политици в СРМ отново разпространяват неверни твърдения за България
06.01.2024 Вписването на българите в Конституцията на РСМ се оказа тежък политически провал
13.12.2023 От граждани на РС Македония идват най-много молби за получаване на българско гражданство
13.11.2023 Вицепрезидентът: Езикът на омразата на Северна Македония към България е европейски въпрос
Още новини от Международни новини:
ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на...
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).