Атина започна голяма кампания за налагане на гръцката салата по цял свят

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
11:17 / 07.06.2017
1646
От Атина започна кампания, наречена "Движение - гръцка салата", която призовава ресторанти и частни лица да създадат своя собствена версия на световноизвестния деликатес от Гърция и да го насърчи по всякакъв начин, пише в. "Български новини". 

Позовавайки се на Найджъл Слейтър, известният редактор на The Observer, който е написал, наред с други неща "най-добре е да а ядете с пясък между пръстите на краката и сол на устните си."

Гръцката салата е деликатес, който перфектно кондензира вкуса на родината, за тези, които живеят в чужбина. Въпреки това, не се ограничава само до границите на страната. То е популярно ястие в модерни и космополитни ресторанти по целия свят и се намира на блок-масата от най-луксозните хотели - дори и ако те се намират в Китай или Япония. В мрежата от 25 000 ресторанти доставка на американската фирма GrubHub , гръцката салата е номер едно предпочитание на стотици хиляди клиенти.

"Гръцка салата е универсално ястие с хиляди тонове аромат," пише PR-а на компанията. Кампанията има за цел, да стимулира готвачи и обикновени фенове от цял свят, да направят собствена, уникална версия на най-популярната салата в света.

Виж коментарите (7)
Още новини от Международни новини:
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици
Европейският парламент одобри законодателната реформа за по-ефект...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).