BILD: Русия, САЩ и Германия са обсъждали размяната на Навални

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
12:53 / 18.02.2024
1426
Русия е планирала да размени опозиционера Алексей Навални, който наскоро почина в наказателна колония, за руския агент Вадим Красиков, пише BILD в своята рускоезична версия в Telegram.

Веднага след смъртта на Алексей Навални се появи информация, че опозиционерът е можело да бъде разменен в близко бъдеще.

Според информация на BILD преговори за тази размяна наистина е имало. В тях са участвали Москва, Вашингтон и Берлин. Руският президент Владимир Путин е искал да върне в Русия агента Вадим Красиков, който е в германски затвор.

По-рано журналистът от вестник BILD Филип Пятов коментира дали смъртта на Алексей Навални е изгодна за Кремъл точно в този момент, месец преди президентските избори в Руската федерация. Според него може би властите са се страхували от евентуални протести след обявяването на резултатите от вота. "Навални можеше да ги подкрепя дори от затвора", пише Пятов.

Той отбелязва, че Навални "можеше да бъде освободен през следващите седмици или месеци". Опозиционният политик е можело да бъде разменен за руснака Вадим Красиков, който уби бивш чеченски командир в парка "Тиргартен" в центъра на Берлин. Президентът на Русия Владимир Путин говори за такъв възможен обмен в интервюто си за американския журналист Тъкър Карлсън.

В края на миналата година The Wall Street Journal, цитирайки неназовани западни служители, съобщи, че САЩ и Русия водят преговори за размяна на затворени руски шпиони за чужденци, задържани от Кремъл, сред споменатите имена е и руският опозиционен лидер Алексей Навални, докато Русия иска осъдения убиец Вадим Красиков да бъде върнат.

Виж коментарите (0)

Още по темата (48):
28.04.2024 Двама журналисти, работили за Навални, са арестувани за "екстремизъм"
27.04.2024 Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да бъде убит
01.03.2024 Юлия Навалная към Алексей: Не знам как да живея без теб
01.03.2024 Екипът на Навални сподели снимка от панихидата
01.03.2024 Екипът на Навални отправи послание към света в началото на погребението
01.03.2024 Под засилена охрана: Тялото на Навални е предадено за погребението, докато тълпи се събират пред църквата
Още новини от Международни новини:
Наводненията в Германия взеха първата си жертва
Срути се жилищна сграда в Истанбул, има затрупани хора
Въведоха нова атракция по река Марица в любим на много българи гр...
Блинкен обсъжда прекратяването на огъня в Газа с външните министр...
Нетаняху "упълномощи преговорен екип", който да работи по плана з...
Признаха Доналд Тръмп за виновен по дело за финансови машинации, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).