Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Британски фирми се страхуват от загуба на работници имигранти за селското стопанство
Автор: Екип Burgas24.bg 10:31 / 05.06.2016Коментари (6)1203
©
С наближаването на референдума за членството на Великобритания в ЕС на преден план излизат нови и нови страхове. Британски фирми се опасяват от загуба на работници имигранти в селското стопанство. На Острова работят стотици хиляди мигранти от Източна Европа, които са заети в земеделието, хотелиерството и строителството. Повечето от тях също се страхуват, че могат да загубят работата си, ако Великобритания гласува да напусне общността.

Гай Поскит е един от стотиците хиляди британски фермери, който разчита на по-евтиния труд на работници от Източна Европа. Той с тревога очаква резултата от референдума на 23 юни за членството на Великобритания в ЕС, защото ако надделее лагерът на поддръжниците на излизането, производителят може да загуби своите работници имигранти. Голяма част от служителите в неговите стопанство и цех за пакетиране на зеленчуци са от Полша и балтийските републики.

Гай Поскит - земеделски производител:

За нещастие не мога да намеря достатъчно местни работници за тази работа. Нуждаем се от мигранти от ЕС, които да вършат селскостопанската работа.

Без съмнение искам да останем в ЕС. Нуждая се от работници мигранти, за да върви бизнесът ми. Без тях ще фалирам.

Фермата в Йоркшир снабдява със зеленчуци супермаркети и ресторанти. Подобни на нея са повечето малки и средни предприятия в земеделието, хотелиерството и строителството, които разчитат предимно на нискоквалифицирания и нископлатен труд на работници от Източна Европа. Често те дават по-дълги смени, но извънредният труд не се заплаща. В цеха за сортиране на моркови работи една по-възрастна жена, докато няколко по-млади вървят след трактора на полето и проверяват дали са правилно засадени семената тиква.

Айсте Лукочиуте - работничка от Литва:

Този референдум се случва, защото всеки тук говори за мигрантите и как идвайки, заемат работните места на местните. Но трябва да се запитат колко е трудно да си намериш работа и кого ще обвиняват, ако ние си отидем. Ние, мигрантите, сме удобната изкупителна жертва.

Марика Рудик-Мис - работничка от Естония:

Ако Англия напусне ЕС, това ще затвори вратата за източноевропейците. Ако утре нито един работник източноевропеец, зает в тази ферма, не дойде на работа, няма да успеят да съберат и половината продукция.

Работниците от Източна Европа са основен фактор в референдума за европейското членство на Великобритания, защото един от въпросите в кампанията бе имиграцията и нейното ограничаване. Официални данни, изнесени преди седмица, показват, че рекордните 184 000 души са пристигнали във Великобритания от ЕС през 2015 г. Над един милион чужденци са се установили в страната през последното десетилетие.

Опасенията за последиците от подобна трудова миграция върху публичните услуги и заплащането на Острова са движещи сили зад кампанията за напускане на ЕС, отбелязва Ройтерс. Ако Великобритания гласува да напусне блока, политиците









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Най-големият майтап ще е днес англичаните да гласуват за напускане на ЕС - после просто искам да ги видя как сами ще почнат да си берат ягодите, да си мият чиниите и тоалетните, и сами да си бъркат бетона по строежите. Ама просто искам да ги видя! И то срещу 7 паунда на час преди данъци :) Ще има да тропат после на вратата на ЕС, ама дали ще има кой да им отвори? Щото вече и индийците и пакитата се поизучиха, почувстваха се като местни и те вече също не искат да се захващат с трудната и гадна работа, която вмомента масово се върши от източноевропейци.
Aнонимен
на 06.06.2016 г.
+3
 
 
''За нещастие не мога да намеря достатъчно местни работници за тази работа. Нуждаем се от мигранти от ЕС, които да вършат селскостопанската работа.'' плащате на безценица на мигрантите сега треперите. ми плащайте си на вашите тъпи англичани да видят как се изкарват пари.да фалират нищо им няма. а питат ли тези хора как изкарват с мижавите им пари. тяхното вече е наглост, безочие...
Aнонимен
на 05.06.2016 г.
+1
 
 
ба*ти робите.Дават мило и драго да дойдат във Великобритания. За ден -два вземат толкова колкото за месец в ши*аните си държави и не мислят и да се връщат.Робството е там откъдето бягат.Насила никой не ги задържа на острова.
+2
 
 
А въпросните робовладелци сливи ли имаха в устата, когато Найджъл Фарадж си развяваше задника из де що има ТВ и радио предавания да обяснява колко голяма и непосредствена заплаха са имигрантите и особено румънците и българите...? :)
Aнонимен
на 05.06.2016 г.
+2
 
 
А какво е виновна Великобритания,че в собствените им страни мигрантите са смятани за РОБИ и работят за ЖЪЛТИ стотинки ,а понякога и не им плащат МИЗЕРНИТЕ заплати.Кралицата ли е виновна,че ние живеем като африканци и имаме най-крадливите политици.
+4
 
 
Озаглавете статията- "Великобритания се страхува от загуба на РОБИ от източна Европа". Да се опитат да накарат "НЕЩАСТНИТЕ МИГРАНТИ", ДА ИМ РАБОТЯТ!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: