Демонстрации в 150 града по света в подкрепа на протестното движение в Иран

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:57 / 01.10.2022
448
Демонстрации има днес в над 150 града по света  - от Токио до Сан Франциско през Лондон и Рим - в знак на солидарност с протестното движение в Иран, зародило се след смъртта на младата Махса Амини, задържана заради от нравствената полиция в Техеран, изпаднала в кома в ареста и починала три дни по-късно в техеранска болница в средата на септември, предаде Франс прес.

В протестите в Иран, потушени със сила от органите на реда, загинаха най-малко 83 души. Близките на младата иранка от кюрдски произход, изпаднала в кома в ареста, обвиняват силите на реда за смъртта й, но властите отричат тези твърдения. 

В протестите в Иран бяха арестувани вече на 1200 души, набедени от силите на реда, че са размирници. Вчера властите в Иран обявиха, че са арестували девет граждани на Германия, Полша, Италия, Франция, Нидерландия, Швеция и други европейски страни, заради това, че са били замесени в протестите.

Големи протести има днес и в университетите в Техеран, Машхад и Керманшах, според кадри, публикувани в социалните мрежи. Там протестиращи настояват за освобождаването на задържани по време на предходните протести студенти.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).