Джамбазки: ЕС да спре средствата за неоосманската ердоганова Турция

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:48 / 16.09.2020
857
Евродепутатът от партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки поиска ЕС да спре средствата за Турция заради действията на нейния президент.

По време на дебати в Европейския парламент, посветени на сондажите на южната ни съседка в Източното Средиземноморие близо до остров Крит, Джамбазки критикува остро политиката на Ердоган:

"Трябва да си кажем ясно, че в момента неоосманска, ердоганова Турция не е европейска държава и не може да бъде част от ЕС. Трябва да прекратим това лицемерие и да си кажем нещата такива, каквито са. В противен случай ни очаква продължаваща провокация".

Колегата му от групата на либералите "Обнови Европа" Илхан Кючюк определи думите на Джамбазки като "генерално неразбиране за това как ЕС трябва да взаимодейства с големите сили".

"Показването на червен картон във всеки един случай, в който има конфронтация, не може да бъде постоянна политика на ЕС. Има нужда от диалог по редица въпроси. Този диалог трябва да бъде много честен и открит". посочи Илхан Кючюк.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).