Евродепутат: За България е неизпълнимо предложението на ЕК за намаляване на потреблението на газ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:15 / 25.07.2022
612
Предложенията на ЕК за намаляване на потреблението на газ от препоръчителни и доброволни биха могли да станат задължителни в една изострена ситуация. Това е потенциална възможност и предизвикателство, каза в студиото на “Денят започва" Петър Витанов - евродепутатът от БСП/Прогресивен алианс на социалистите и демократите.

“Макар че след като излезе това предложение от председателя на ЕК, доста държави изразиха своите резерви. Причината е, че ние имаме държави с различни специфики - едни са много по-зависими от руския газ, на други икономиките като цяло са по-зависими от газа. Би трябвало тези специфики да се отчитат и да не се прилага стандартизиран подход, защото няма да има необходимия резултат. Това вече изразиха 12 държави", обясни той.

Витанов допълни, че липсва българската позиция и ще му е любопитно да разбере каква е.

“Слушах представителите на газовата асоциация, които казаха, че това е невъзможно, поне за България е неизпълнимо. И действително изглежда така. Не знам коя ще е тази държава, която ще каже на определени предприятия или сектори, че няма да получават газ и ще трябва да спрат производството", подчерта той.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Бас Ейкхаут: Ако кажем "Всичко ще бъде наред с вашите мини до 203...
Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
Благодатният огън слезе в Йерусалим
Българка е била отвлечена в Гърция
Европейските зелени ще се борят за по-зелена и по-социална Европа...
Проблем със смартфоните на iPhone причини много главоболия 


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).