ФБР със съвети към хората, които пазаруват онлайн

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:11 / 23.11.2021
627
ФБР и американската Агенция за сигурност на инфраструктурата издадоха предупреждение към пазаруващите онлайн. Причината е започващият сезон на голямото празнично пазаруване.

Хакерите ще се възползват от това и ще увеличат кибератаките през следващите седмици, предупреждават институциите. Това включва очакван ръст на криптовирусите, фишинга, фалшивите сайтове и измами в онлайн магазините.

Организациите препоръчват на потребителите да се въздържат от емоционални покупки и да проучват офертите внимателно, особено, когато става дума за онлайн магазини, от които не са поръчвали преди. Често измамниците се възползват от емоциите и желанието да се направят поръчките бързо докато има наличност на избраната стока на ниска цена. Това също изисква усилия от потребителите, за да се въздържат от прибързани решения.

ФБР и CISA препоръчват и на самите фирми и търговци също да са внимателни. Хакерите ще засилят атаките си и към тях. Затова се препоръчва да се въведат поне минимални стандарти за сигурност, които да изискват по-сложни пароли, използването на двуфакторна защита и др. Обща препоръка към потребители и фирми е да не използват една и съща парола на повече от един профил.

"Хакерите не почиват", предупреждава директорът на CISA Джен Ийстърли. Агенциите напомнят, че друга тактика на хакерите е да направят копия на популярни сайтове и магазини и да прилъгват потребителите към тях, за да откраднат данните им. Затова хората трябва да внимават и на какви линкове кликват или да посещават магазините през официалните им сайтове.

Виж коментарите (0)

Още по темата (155):
13.12.2023 По случай празниците Vivacom отключва всичките си телевизионни канали до 18 януари
30.12.2022 Д-р Милена Любенова: Периодът около новата година е пренаситен с традиционни празници
24.12.2022 Къде е домът на Дядо Коледа
23.12.2022 Коледа в Норвегия - снежна приказка от детството
16.12.2022 Допълнителни курсове осигуряват автобусните превозвачи за празниците
26.01.2022 Настъпва годината на черния воден тигър
Още новини от Международни новини:
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици
Европейският парламент одобри законодателната реформа за по-ефект...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).