"Фейсбук" пита европейците на кои медии вярват

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:01 / 11.05.2018
3927
Facebook ще пита европейските потребители на кои източници на новини вярват, за да прецени дали да приложи и на Стария континент промени в "News Feed", които вече направи в САЩ. Целта им е да премахнат фалшивите новини, пише Reuters, цитирана от money.bg. Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг вече съобщи, че социалната мрежа ще дава приоритет на качествени новини и ще намалява показването на такива от източници с ниско доверие.

Компанията отнесе много критики заради това, че не успя да предпази потребителите в САЩ от руската дезинформация по време на изборите за президент.

Зукърбърг призна, че има твърде много "сензационалност, дезинформация и поляризация" в света, а социалната мрежа прави проблема още по-тежък. "Социалната мрежа дава възможност на хората да разпространяват информация по-бързо откогато и да било - и ако не се справим с тези проблеми, в крайна сметка ги увеличаваме", каза той.

Компанията, която им над два милиарда месечни потребители, се обръща към самите тях, за да подреди по достоверност източниците на новини. Пилотно проектът тръгва във Великобритания, Германия, Франция, Италия и Испания. За момента резултатите няма да доведат автоматично до преподреждане на News Feed.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).