Голям скандал с посланика ни в Лондон

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:14 / 18.07.2020
1240
Бившият служебен премиер на Росен Плевнелиев - Марин Райков, сега посланик в Лондон, протестира за оставката на кабинета и главния прокурор.

Райков, който като служебен министър-председател се самоназначи за посланик в Париж, вчера се присъедини към стотината протестиращи сънародници в британската столица с думите, че ги "ги представлява и работи за техните интереси", информира "Дарик".

Няколко часа по-късно дойде и официалната реакция на посолството, оглавявано от Райков. Според позицията на амбасадата ни на Острова той е бил злепоставен, а е отишъл на протеста, за да чуе исканията на сънародниците си.

"Във връзка с тиражираните в последните часове спекулации относно решението на посланика на България в Лондон Марин Райков да излезе пред Посолството и да се срещне с протестиращите, дипломатическата ни мисия държи отново да повтори думите на ръководителя на мисията: "Посланикът на Република България е представител на държавата, на всички институции и на всички граждани, независимо от тяхната политическа чувствителност. Той не взима страна по вътрешнополитически теми, не подкрепя и не се противопоставя на едни или други вътрешнополитически тези, но е длъжен да чуе своите сънародници и не може да им обърне гръб."

Всякакви други тълкувания и интриги имат за цел да злепоставят всички, които през последните дни проявиха цивилизовано и толерантно поведение в рамките на протестите – както от страна на протестиращите, така и от страна на Посолството.

Позицията на посолството в Лондон активно се споделя в социалната мрежа от бившата пиарка на Райков като служебен премиер - Ивет Добромирова, която го защитава. Съпругът на Добромирова - адвокат Румен Петров, е сред защитниците на Пламен Георгиев от Държавната комисия по хазарт, посочен като съпричастен към ОПГ на Васил Божков.

По новината за излизането на Райков сред протестиращите, бившият дипломат, после депутат и политик, Велизар Енчев не се сдържа и реагира във Фейсбук, че истинската подбуда за посланическия протест е дипломатическата кариера. Преподавателят по международно право не спестява документалната подробност, че Райков е излязъл да протестира на улицата, понеже от мисията зад граница може да го "прибере" само президентът Румен Радев с указ.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).