Хърватите съобщиха, че в падналия военен дрон е имало 120 кг самолетна бомба с 40 кг експлозив

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:57 / 14.03.2022
984
Генерал Желко Живанович, съветник на министъра на отбраната на Хърватия Марио Баножич, заяви по хърватската телевизия ХРТ, че на падналия дрон в Загреб е имало самолетна бомба с тегло 120 кг и в нея е имало 40 кг експлозив. Както е известно, в района на хърватската столица на 11 март падна неидентифициран обект. 

По време на инцидента се е чул взрив. На мястото на инцидента нямаше пострадали хора, като бяха повредени няколко автомобила. Кметът на Загреб Томислав Томашевич съобщи, че фрагменти от дрона са открити в няколко района на югозападното предградие Ярун. 

Генерал Желко Живанович заяви, че летателния апарат е изкопан вчера. Той посочи, че са били намерени фрагменти от авиобомба, руско производство, която тежала 120 кг. В тези 120 кг имало 40 кг експлозив. Бомбата експлодирала под земята, след като апаратът се забил в земята.

Анализираме фрагменти от бомбата и вярвам, че в следващите няколко дни ще можем да информираме подробно хърватската общественост какво се е случило, заяви генерал Живанович. Той посочи, че предназначението на апарата е било от разузнавателен характер за събиране на данни. Дронът бил със сензори, които имали програма за самоунищожаване, за да не стигне летателният апарат в ръцете на противника. 

Ако дронът се бе ударил в Студентския дом, това щеше да бъде катастрофа. Летателният апарат е с големината на самолет. Щеше да има много човешки жертви, би разрушил сградата. Имаме късмет, че е паднал на място, където не и имало никого, добави той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
Благодатният огън слезе в Йерусалим
Българка е била отвлечена в Гърция
Европейските зелени ще се борят за по-зелена и по-социална Европа...
Проблем със смартфоните на iPhone причини много главоболия 
Той е банкер от "Уолстрийт", български зет и влезе в надпреварата...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).