Ким Чен Ун иска преговори с Южна Корея без посредници

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:28 / 07.01.2018
2708
Северна Корея изпрати на Южна Корея списък с участниците си в първите от над две години преговори между двете враждуващи държави, съобщи днес Сеул, предаде Франс прес.

Преговорите ще се проведат във вторник в граничното селище Панминчжон и ще се отнасят за участието на Пхенян в Зимните олимпийски игри, които започват следващия месец в Южна Корея.

Севернокорейската делегация ще бъде предвождана от И Сон-гвон, отговарящ за междукорейските отношения, съобщи южнокорейското министерство на националното обединение. Той ще бъде придружен от четирима представители, включително такива, които отговарят за спорта.

Преговорите идват след две години на влошаване на обстановката на Корейския полуостров, през които Северна Корея извърши три нови ядрени опита и редица ракетни изпитания.

Вчера американският президент Доналд Тръмп изрази надежда, че преговорите ще донесат положителни резултати. Отговаряйки на въпроси на журналисти в президентската резиденция в Кемп Дейвид, щата Мериленд, Тръмп също изрази готовност да разговаря със севернокорейския лидер Ким Чен Ун, въпреки взаимната размяна на обиди между двамата.

"Абсолютно, бих го направил... Нямам никакъв проблем с това", каза Тръмп, цитиран от ДПА и БТА.

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун призова от своя страна за създаване на условия за подобряване на отношенията между Сеул и Пхенян.

"Северна и Южна Корея не трябва да бъдат свързвани само от миналото, важно е да се подобрят отношенията между Сеул и Пхенян и постигне пробив по въпроса за обединението", заяви Ким Чен Ун, цитиран от държавната агенция на Северна Корея.

Севернокорейският лидер също така е подчертал в изявлението си, че за подобряването на отношенията между Северна и Южна Корея са нужни усилията и на двете страни. Според него, корейският проблем е вътрешен за двете държави и в неговото решаване не трябва да участват външни страни.


Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).