Марина, която развя антивоенен плакат в ефир: Путин е агресор! Срам ме е, че съм позволявала да зомбират руския народ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:27 / 15.03.2022
907
Вижте съобщението, което отправи журналистката Марина Овсянникова малко преди да нахлуе в ефир в руската национална телевизия и да размаха антивоенен плакат.

Това, което се случва в Украйна, е престъпление. Русия е страна-агресор и отговорността за тази агресия тежи на съвестта на един-единствен човек. Този човек е Владимир Путин. Моят баща е украинец, майка ми е рускиня и те никога не са били врагове. Герданът, който нося, е символ на факта, че Русия трябва незабавно да прекрати тази братоубийствена война.


И нашите братски народи все още могат да се помирят. За съжаление, прекарах последните няколко години, работейки за Първи канал, който провежда Кремълска пропаганда, и много ме е срам от това. Срам ме е, че съм позволявала да се леят лъжи от телевизионните екрани. Срам ме е, че съм позволявала други да зомбират руския народ. Мълчахме през 2014-та, когато всичко това започна. Не протестирахме, когато Кремъл отрови Навални. Мълчаливо гледахме този нехуманен режим в действие.

А сега целият свят ни е обърнал гръб. И следващите десет поколения няма да измият петното от тази братоубийствена война. Ние руснаците сме мислещи и интелигентни хора. Само в наши ръце е да спрем цялата тази лудост. Излезте на протест. Не се страхувайте от нищо. Не могат да ни затворят всичките.


От ОВД-Инфо съобщиха, че Овсяникова е арестувана малко след протеста си и е била задържана в телевизионния център Останкино. Павел Чиков, ръководител на правозащитната група "Агора", по-късно каза, че Овсяникова е била арестувана и отведена в московско полицейско управление. Тя може да получи присъда в затвора според нововъведеното руско законодателство, което криминализира разпространението на така наречените "фалшиви новини" за руските военни. Осъдените по закона могат да получат до 15 години затвор.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (4310):
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
13.03.2024 След полемиката, която предизвика, папата отново осъди "безумието на
войната"
12.03.2024 Ватиканът: Руската агресия трябва да бъде прекратена, за да се осигури мир в Украйна
10.03.2024 Земетресение с магнитуд от 4,9 разтърси Западна Турция
07.03.2024 13 мита за войната на Русия в Украйна
Още новини от Международни новини:
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици
Европейският парламент одобри законодателната реформа за по-ефект...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).