Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мениджър на гол СПА център обясни как се справят с разгонените клиенти
Автор: Екип Burgas24.bg 12:24 / 02.06.2023Коментари (0)859
©
Започнах работа във Vabali Spa Berlin през декември 2014 г. Мой колега от университета ми каза, че търсят хора за работа в сауната и ме попита дали се интересувам. По-късно осъзнах, че следването в университета не ме прави щастлив: Аз съм прагматичен човек, който обича да работи физически с ръцете си. Затова реших да зарежа обучението си и да започна работа във Vabali. Това разказва пред "Business Insider Феликс Кюн, който е мениджър на сауна в Берлин. 

Целият екип наброява 240 служители. В сауната имам 68. Нормалните спа центрове нямат толкова много хора, колкото ние.

Гостите влизат през външен коридор, който е украсен с много бамбук и дървен покрив. Те могат да наемат халати, кърпи и чехли, преди да се преоблекат в съблекалните.

Разполагаме с три парни стаи, по-малки басейни с топла вода, малък басейн, 10 сауни и два големи басейна - един вътрешен, един външен. Температурите варират от 55 до максимум 95 градуса по Целзий, или 131 до 203 по Фаренхайт.

В самия спа център не се допускат телефони или устройства с камера.

Гостите не се разхождат голи през цялото време – само в басейна и сауната. Около останалата част от спа центъра трябва да носите халат или да се покривате.

Две седмици ми отне да свикна с голотата – не с гостите в сауната, а с колегите, докато се преобличахме един пред друг.

 

Някои влизат, виждат много голи тела и се възбуждат. Когато са там с партньора си и може би са изпили няколко чаши вино, е много по-лесно да се сближат интимно един с друг. Не е в 95-градусовите сауни предимно, повече е в парните или 70-градусовите.

За да ги спрем, ние ги уведомяваме, че са на обществено място, където други хора могат да се почувстват неудобно – и ако не са съгласни с това, ги молим да напуснат.

Започнете със 70 градуса, ако сте за първи път в сауната, след това отидете на по-висока. Свикнете сърдечно-съдовата си система. Най-важното е да слушате тялото си и неговите реакции. Ако почувствате дискомфорт, напуснете сауната.

Освен това пийте вода преди, по време на процедурите и след тях. Понякога са ми се случвали хора да колабират след използване на сауната; най-честата причина за това, че не са пили достатъчно вода.

Предлагаме различни церемонии на всеки половин час. Това може да бъде лечение със скраб, звукова медитация в сауната, специално музикално произведение, изпълнено с типични индонезийски аромати, или лечение с бреза.

Това, което най-много харесвам в работата си, е екипът около мен. Усещането е сякаш се прибираш у дома, когато стигнеш на работа. Много се смеем и се забавляваме. Има много силна връзка; често се срещаме извън Вабали, за да излизаме.

Просто се надявам да мога да върша тази работа възможно най-дълго — да бъда гостоприемен с хората, да им прекарам добре, да измисля свои собствени лечения, да образовам колегите си и да запаля новите, която запали в мен преди почти девет години.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Изграждането на АМ "Тракия"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: