Mercedes иска постепенно да премахне електрическата под-марка EQ

Автор: Рени Томович
Коментари (0)
15:40 / 13.01.2023
391
Mercedes-Benz възнамерява постепенно да премахне марката EQ, която беше използвана за обозначаване на акумулаторни електрически превозни средства. Това съобщи Reuters вчера.

Mercedes-Benz ще се откаже от под-бранда EQ, под който компанията произвежда акумулаторни електрически превозни средства, веднага щом следващото поколение компактни електрически автомобили на германската марка навлезе на пазара. Това ще сложи край на объркването с имената на моделите.

Агенцията смята, че отдалечаването от под-марката EQ се основава на това, че главният изпълнителен директор на Mercedes-Benz Ола Каелениус се фокусира върху електрическите превозни средства, а EQ става излишен, тъй като Mercedes сериозно се отдалечава от производството на автомобили с двигатели с вътрешно горене.

"С цел нашата марка-майка Mercedes-Benz да стане изцяло електрическа до края на десетилетието, ние адаптираме позиционирането на превозните средства в съответствие с времето, но в момента е твърде рано да се каже“, каза пред агенцията говорител на автомобилната компания.

Марката EQ беше обявена за първи път от Mercedes през 2016 г., като първият й модел беше електрическият SUV EQC, пуснат на пазара през 2019 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).