НАСА засече опасно явление на повърхността на Слънцето, вече ни е ударило с пълна сила! 

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:05 / 09.04.2023
966
Астрономите от Института по приложна геофизика на НАСА са регистрирали ново изригване на Слънцето от клас М3, като причината за изригването е отново слънчевото петно – АR3272.

Интензивността на рентгеновото излъчване от слънчевите изригвания се обозначава с латинските букви A, B, C, M, X, като с X се обозначават най-мощните изригвания.

АR3272 е новообразувано слънчево петно, което явно ще създава главоболия на астрономите. Те очакват още изригвания, когато слънчевото петно ​​се обърне към Земята.

Кога да очакваме геомагнитна буря?

Още на 9 и 10 април Земята ще попадне в обсега на геомагнитна буря. Тя ще е от клас G1-G2. Това сочат данните от Националната агенция за океански и атмосферни изследвания на САЩ (NOAA), цитирани от Meteo Balkans.

Към края на новата седмица планетата ни ще изпита въздействие от това слънчево изригване, като се очаква геомагнитна буря от клас G2 или G3 в периода 11-13 април.

Магнитните бури са разделени на пет категории - G1 "слаба", G2 "средна", G3 "силна", G4 "много силна" и G5 "изключително силна".

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Бас Ейкхаут: Ако кажем "Всичко ще бъде наред с вашите мини до 203...
Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
Благодатният огън слезе в Йерусалим
Българка е била отвлечена в Гърция
Европейските зелени ще се борят за по-зелена и по-социална Европа...
Проблем със смартфоните на iPhone причини много главоболия 


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).