Не шофирайте с джапанки в Гърция - оставате без книжка

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
11:13 / 23.07.2018
1606
50 евро глоба и отнемане на шофьорската книжка за 30 дни грози всеки, който шофира автомобил с джапанки в Гърция от вчера. От полицията излязоха с решение да се налагат глоби на тези, които шофират с джапанки, за да се осигури пътна безопасност, особено през летния период на годината, когато трафикът е голям, съобщава "Български новини". Припомняме, че ако ви хванат по джапанки зад волана във Франция, ще ви глобят 90 евро. В Испания глобата е още по-сериозна – 200 евро. Съгласно чл. 18 от Закона за движение по пътищата в Испания – водачът е длъжен да управлява с удобно облекло и обувки.

Забранено е да носи дрехи или обувки, които да възпрепятства неговото свободно движение, биха ограничили неговите движения или могат да създадат опасност по време на управлението на МПС. В това число носенето на джапанки, чехли или друг тип открита лятна обувка, която може да доведе до приплъзване на обувката или на крака на шофьора или дори до закачване в педала на автомобила е забранено.

В Испания ако пътна полиция ви спре за проверка и установи, че облеклото Ви не отговаря на Закона за движение по пътищата, може да бъдете глобен 80 EUR. Забранено е също и да шофирате автомобила си със слушалки, свързани към устройства или приемници или за възпроизвеждане на звук. Ако пътникът на предната седалка, до Вас, е качил краката си на таблото на автомобила или ги е показал през прозореца на автомобила, рискувате да бъдете глобен с 200 EUR.

Виж коментарите (4)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).