Премиерът кацна в Мюнхен, където ще говори за световните проблеми

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:08 / 14.02.2020
810
Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Мюнхен за участие в традиционната Конференция по сигурността в немския град. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

На летището българският премиер Борисов бе посрещнат от екип на YOU TUBE канала на конференцията, който осигурява цялостна информация за участието на европейските и световни лидери в събитието. Мюнхенската конференция и YOU TUBE канала въведоха този формат миналата година, за да достигнат до младата аудитория в глобален мащаб. Една от целите на проекта е да покаже на зрителите случващото се зад сцената на световния форум за външна политика и сигурност. Сред участниците в този формат са били генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и доскорошният управляващ директор на МВФ Кристин Лагард. Каналът разполага с близо 3 милиона гледания на създадените видеа и достигна до широка аудитория през каналите в социалните мрежи на участниците в конференцията.

Основана през 1963 г., Мюнхенската конференция по сигурността приема всяка година стотици високопоставени официални лица и десетки световни лидери за дискусии по световните предизвикателства. Целта на събитието е да изгражда доверие и да допринася за мирно разрешаване на конфликти чрез неформален диалог в рамките на международната общност, имаща отношение към сигурността. През последните години конференцията се утвърди като водещият световен форум за обсъждане на международната сигурност.

Тази година световният форум отново събира близо 500 лидери, които ще се фокусират върху новите предизвикателства пред сигурността. В различни формати те ще обсъдят разширяването на сътрудничеството в областта на отбраната и либералния международен ред.

Днес и утре по време на конференцията българският министър-председател Бойко Борисов ще участва в дискусии по важни международни теми и ще проведе редица двустранни срещи.

"Пристигнах в Мюнхен, където ще участвам в Конференция по сигурността. Тази година световният форум отново събира близо 500 лидери, които ще се фокусират върху новите предизвикателства пред сигурността. В рамките на конференцията ще участвам в Трансатлантическия форум, организиран от баварския Християнсоциален съюз, както и в кръгла маса, посветена на сигурността на Балканите. Западният свят трябва да се намеси по-активно за разрешаването на конфликтите в Сирия, Иран. Тероризмът, коронавирусът, нелегалната миграция създават проблеми и паника. Но на първо място - дипломация и мир, посочи Бойко Борисов на въпрос на журналисти.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).