Премиерът на Великобритания категоричен: Напускаме ЕС на 31 октомври на всяка цена

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
08:52 / 26.07.2019
1582
"Напускаме ЕС на 31 октомври на всяка цена." Това обеща новият премиер на Великобритания Борис Джонсън в първата си реч като лидер на страната пред "Даунинг стрийт" 10, съобщават британски медии.

Джонсън е убеден, че може да постигне споразумение за избягване на проверки на границата с Ирландия. Той гарантира статута на работещите на Острова граждани на страните членки на ЕС.

"Трябва да сме готови да напуснем митническия съюз на ЕС", обяви бившият кмет на Лондон и бивш външен министър на Обединеното кралство. Той каза, че иска да обедини страната. Поиска ново партньорство с ЕС. Първата стъпка е да благодари на гражданите на ЕС, които работят във Великобритания. При неговото правителство те ще получат пълно право да останат, пише EPA, цитирани от news.bg.

Според него Брекзит без сделка е "далечна вероятност". По думите му, ако няма сделка, Великобритания ще си спести 39 милиарда британски лири.

"Да, ще има трудности, ако няма споразумение", призна Джонсън и подчерта, че неговото послание към бизнеса е, че не решенията водят до проблеми, а отказът да се вземат решения.

Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).