Радев обсъди с Шарл Мишел проблемите пред ЕС в енергетиката

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
17:17 / 21.03.2023
1003
Преодоляването на последиците от енергийната криза чрез общи действия в рамките на ЕС за намаляване на цените на енергийните ресурси, както и възможностите за подкрепа за страните членки, запълнили газовите си хранилища с природен газ на цена, значително по-висока от настоящата, бяха сред темите, които президентът Румен Радев постави във видеоконферентен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Разговорът с Шарл Мишел е в рамките на подготовката на предстоящото заседание на Европейския съвет, което ще се проведе на 23 и 24 март. Страната ни ще бъде представлявана от българския държавен глава, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът изрази подкрепата на България за продължаване на инициативата за транзитен коридор за износ на зърно от Украйна за нуждаещите се държави. Същевременно той посочи, че са необходими мерки на европейско ниво, за да не доведе този транзит до изкривяване на вътрешния пазар в България и другите страни от региона.

Подкрепата, която България очаква от своите европейски партньори в борбата срещу нелегалната миграция, не е само финансова, подчерта още президентът Радев. Държавният глава открои инициативата на България, съвместно с Европол за създаване на целева работна група в страната ни с участието на заинтересовани държави членки и трети партньорски страни с цел бърз обмен на оперативна информация и предприемане на координирани съвместни мерки срещу нелегалната миграция.

Виж коментарите (0)

Още по темата (243):
16.02.2024 Експерт: Цената на парното е двойно по-висока от тази, която трябва да
плащаме!
03.02.2024 Ситуацията на "Булгаргаз" е много тежка
23.01.2024 Бивш министър: Сметките ще са много по-високи!
09.01.2024 Експерт: Притеснително е, че нямаме план Б за енергетиката, седим по средата на нищото
28.11.2023 Илиян Василев: В България има достатъчно мощни среди, които печелят от посредничество и реекспорт на руски стоки
11.11.2023 Politico: На Европа взе да й писва от българските "игри на руски газ"
Още новини от Международни новини:
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици
Европейският парламент одобри законодателната реформа за по-ефект...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).