Себастиян Курц: Не трябва да позволяваме на Турция да изнудва ЕС

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:05 / 22.06.2020
913
Австрийският канцлер Себастиан Курц заяви в интервю за гръцкия вестник Kathimerini, че действията на Анкара що се отнася до миграцията са неприемливи и Брюксел не може да позволява на Турция да изнудва Европейския съюз. В интервюто Курц говори за това как Европа може да реагира на турската заплаха, ролята на САЩ като гарант за глобалната стабилност и австрийската позиция що се отнася до миграцията.

Курц отбеляза, че гръцкото правителство успешно се е справило с коронавирусната криза и че е от особено значение ЕС да приеме единна позиция, за да се справи с последиците от пандемията. Той допълни, че ЕС не може да позволи на Анкара да изнудва Атина, но това може да бъде постигнато само с решителни действия на политическо ниво от страна на държавите-членки, цитира думите му Фокус.

"Не трябва да позволяваме на Турция да ни изнудва. Не можем да позволим на Турция да използва мигрантите, за да изнудва ЕС, което те опитаха няколко пъти. Това е точната причина за изпращането на помощ към (границата на) р. Марица през март - за да помогнем на Гърция да защити границите си, които са и европейски граници, и да изпратим ясно съобщение на Турция. Много съм щастлив, че ЕС помага на Атина да защитава границите си, за което Фронтекс изигра решителна роля".

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).