Су-24 бил свален заради сина на Ердоган

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (9)
16:51 / 27.11.2015
1932
Турските F-16 са свалили руския самолет в отговор на унищожаването на стотици нефтовози, изпратени от бунтовниците от терористичната групировка "Ислямска държава" от Сирия за Турция.

Целият петрол е бил закупен от петролната компания на сина на президента на Турция Реджеп Ердоган. Това заяви в интервю за РИА Новости сирийският министър на информацията Омран аз Зуби.

"Целият този петрол е бил доставян за компания, която е на сина на Реджеп Ердоган. В тази връзка Турция е започнала да нервничи, когато Русия започна да нанася удари по инфраструктурата на ИД и унищожи над 500 камиона с петрол. Това силно е нервирало Ердоган и неговата компания. Те изнасят не само нефт, но и пшеница, и исторически ценности", заяви сирийският министър.

"Целта на Турция е да се опита да възроди Османската империя, която преди се е деляла на провинции. Имало е провинция Дамаск, Мосул, Алепо, Йерусалим, Бейрут и т.н. Точно тази цел води към желанието за разделяне на Сирия и Ирак на емирати или провинции, които да съществуват под протектората на империята и в неин интерес. Тези амбиции предизвикват разногласия със САЩ", каза още сирийският министър.

Аз Зуби посочи, че амбициите на Анкара и западните й съюзници са били поставени под заплаха след началото на руската въздушна операция в Сирия на 30 септември т.г.

"Неочаквано за тях активната намеса на Русия преобърна разстановката на силите. Първо, това е истинско присъствие, второ, те /Западът/ искат да изгонят Русия от арабския свят и да я направят враг на този регион, както в Либия и Йемен", каза министърът.


Източник: Dnes.bg

Виж коментарите (9)

Още по темата (889):
23.04.2023 25-ма са арестувани едновременно до АМ "Тракия", от тях 23-ма са чужденци
24.11.2022 Битовата престъпност в Бургаско намалява, проблемът с мигрантите -
расте
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
26.10.2022 Мигранти казвали, че са родени на една и съща дата и на един адрес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаската болница
Още новини от Международни новини:
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици
Европейският парламент одобри законодателната реформа за по-ефект...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).