Тръмп мобилизира армията заради протестите, обявиха го за фашист и диктатор

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:46 / 02.06.2020
1016
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че мирните протести след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд са се изродили до вътрешен тероризъм.

Той е убеден, че създалият се хаос в цялата страна е дело на професионални провокатори - анархисти, сред които конкретно крайно лявото движение "Антифа".

Тръмп се закани на всички нарушители, че ще бъдат ударени с цялата строгост на закона. Американският президент също така се позова на закон от 1807 г., за да мобилизира военните в цялата страна.

"Първото ми и най-важно задължение като президент е да защитавам великата държава и американския народ. Аз положих клетва да спазвам законите на нашата нация и точно това ще направя", добави той.

Припомняме, че още от самото начало Тръмп се обяви за твърда ръка срещу вандалите по протестите, като упрекна губернаторите в мек подход. 

Той настоя да се хвърли гвардията срещу нарушителите. Хиляди бяха задържани по време на сблъсъците. 

Демократите заклеймиха заплахите на президента на САЩ Доналд Тръмп да разположи армията по улиците на страната, ако градовете или щатите откажат да изпълнят препоръките му и да мобилизират Националната гвардия за потушаване на безредиците във връзка със смъртта на Джордж Флойд, информира ДПА.

 "Това не са думите на президент. Това са думите на диктатор", предупреди сенаторът от Демократическата партия Камала Харис.

"Колко ниско може да падне този президент", попита Чък Шумър, лидерът на демократите в Сената. Шумър добави в "Туитър", че Тръмп е прибегнал до сълзотворен газ, за да си направи снимка и да се прави на твърд.

"Думите му са празни. Действията му разкриват истинската му природа", подчерта Шумър.

"Президентът току-що обяви война на милиони американци и на Първата поправка. Той е най-голямата заплаха за американския начин на живот в нашата история", обяви конгресменът от Кентъки Джон Ярмут.

"Фашистката реч на Доналд Тръмп граничи с обявяване на война на американските граждани" написа в "Туитър" сенаторът от Орегон Рон Уайдън.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).